ΣΥΡΙΖΑ: “Επίθεση” για τους μετακλητούς – “Αυταρχικό και πελατειακό το κράτος του Μητσοτάκη”

06:57 15/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Για αδιαφάνεια,  πολιτική ρουσφετιών και επιχείρηση άλωσης του κράτους που εισάγει την χώρα σε μια σκοτεινή περίοδο θεσμικού εκφυλισμού κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα για προσλήψεις που γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης  αναφερόμενος στο θέμα  μίλησε  για «αυτοκρατορικό επιτελικό κράτος» της

Δεξιάς, εγκαλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις στρατιές πρόσθετων μετακλητών υπαλλήλων, οι θέσεις των οποίων θεσμοθετούνται με νέες τροπολογίες σε διάφορα νομοσχέδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δύο νέες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που περιλαμβάνουν 61 νέες θέσεις στο εν λόγω υπουργείο και τοποθέτηση 28 μετακλητών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – με τροπολογία της τελευταίας στιγμής – να προχωρά στη σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση:Τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχέςΑυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους.Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων.Καταργεί επί της ουσίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του.Προχωράει σε απευθείας αναθέσεις κάθε είδους για έργα και προμήθειες του δημοσίου, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επαναφέροντας την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.“Αυταρχικό και πελατειακό κράτος”

«Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ.

Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης. Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο και μαζί του οι γνωστές πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα.» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης . Τζανακόπουλος τόνισε για  την συγκεκριμένη τροπολογία ότι «ο κ. Χαρδαλιάς έρχεται να προσλάβει μετακλητούς χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς  να περάσουν από ΑΣΕΠ ενώ οι μετακλητοί έρχονται να καλύψουν οργανικές θέσεις της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.»

«Αυτά είναι πρωτοφανή» πράγματα επεσήμανε ο Δημ, Τζανακόπουλος. «Πρωτοφανή και αντισυνταγματικά. Είναι ρουσφέτι καραμπινάτο. Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν είναι η εταιρεία του κ. Χαρδαλιά. Το κράτος δεν είναι εταιρεία. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει.Το κράτος δεν είναι τσιφλίκι κανενός.»

 

 

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: “Επίθεση” για τους μετακλητούς – “Αυταρχικό και πελατειακό το κράτος του Μητσοτάκη” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα