Συναγερμός και στην Ελλάδα για πιθανές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους – Σήμα ξένων υπηρεσιών σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις σε στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στο Ιράν και την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπηρεσίες του εξωτερικού φέρεται να έχουν απευθύνει προειδοποίηση στις αντίστοιχες ελληνικές για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα
Οι εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει προσπάθεια αντεκδίκησης με επίθεση κατά ισραηλινού στόχου όχι στο έδαφος του Ισραήλ, αλλά σε τρίτη χώρα.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «Καθημερινής», για ορισμένες υπηρεσίες του εξωτερικού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων χωρών, χωρίς πάντως, όπως μεταδίδουν αρμόδιες πηγές, να υπάρχει σαφής πληροφόρηση περί επίθεσης κατά συγκεκριμένου στόχου ή σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
Απόπειρες επίθεσηςΤο διάστημα 2023 – 2024, εξάλλου, καταγράφηκαν δύο φορές σχέδια και απόπειρες επίθεσης κατά στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Η πρώτη απ’ αυτές ήταν τον Μάρτιο του 2023, όταν η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την ισραηλινή Μοσάντ συνέλαβαν δύο άτομα, υπηκόους Πακιστάν, που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στην εβραϊκή συναγωγή στο Μοναστηράκι.
Η επιχείρηση σύλληψης των δύο υπόπτων ονομάστηκε «Υάκινθος» και σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ φέρεται να συντονίστηκε από το Ιράν. Το Ισραήλ μάλιστα έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος υπηκόου Πακιστάν που την περίοδο της έρευνας βρισκόταν επί ιρανικού εδάφους.
Η δεύτερη υπόθεση καταγράφηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024 με εμπρηστικές επιθέσεις κατά ενός ισραηλινού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι, αλλά και της συναγωγής στην ίδια περιοχή. Στα ίχνη των δραστών έφτασε από βίντεο και πειστήρια που εντόπισε στο σημείο της επίθεσης η Αντιτρομοκρατική.
Έχει αυξηθεί το επίπεδο επαγρύπνησηςΜετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι θα υπάρξει και νέα προσπάθεια να πληγεί στόχος ισραηλινού ενδιαφέροντος στη χώρα.
«Το επίπεδο της επαγρύπνησης έχει αυξηθεί», επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Καθημερινή» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ τη διαβίβαση από το εξωτερικό στοιχείων για πιθανό χτύπημα εντός συνόρων επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι από τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ΕΥΠ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με ομόλογες Αρχές του εξωτερικού ανταλλάσσοντας πληροφορίες, ενώ συνεργασία υπάρχει και με τις Αρχές της Κύπρου, όπου εξάλλου το Ιράν έχει προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση, με την πιο πρόσφατη υπόθεση να καταγράφεται τον Δεκέμβριο του 2023.
Τότε μάλιστα οι Αρχές της Κύπρου είχαν συλλάβει δύο υπηκόους Ιράν, που έμεναν στο νησί ως οικονομικοί μετανάστες και φέρεται να είχαν σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Τα δικά της δίκτυα συλλογής πληροφοριών έχει ενεργοποιήσει η Αντιτρομοκρατική. Σχετική ανησυχία υπάρχει, τέλος, και για το ενδεχόμενο αλλοδαποί υπήκοοι να διέλθουν transit από την Ελλάδα με προορισμό άλλη χώρα και σκοπό να πραγματοποιήσουν εκεί επίθεση κατά στόχου εβραϊκού ενδιαφέροντος.
To άρθρο Συναγερμός και στην Ελλάδα για πιθανές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους – Σήμα ξένων υπηρεσιών σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σεισμός αισθητός στην Αττική - Ταρακουνήθηκαν τα βόρεια προάστια
- Το σκίτσο του Αρκά για τις πυγμάχους με τα ανδρικά χρωμοσώματα
- Πόσο άσχετοι θα νιώσετε αν μάθετε πως η Ιμάν Κελίφ είναι γυναίκα;
- Βυθίστηκαν τα τρία από τα τέσσερα σκάφη που κάηκαν χθες στη Μαρίνα Ζέας – Πώς ξεκίνησε η φωτιά
- Οκτώ πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να αγχώνεστε (επειδή μακροπρόθεσμα δεν έχουν σημασία)
- Η Γη της Ελιάς: Τέλος η Νόρα – Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου
- Κοντά σε συμφωνία με τον Ατζούν ο Μαζωνάκης για το "The Voice";
- Σχολεία 2024: Τι ώρα θα ξεκινούν τα μαθήματα από τον Σεπτέμβριο
- Σερβιτόρα αποκάλυψε το εκπληκτικό ποσό που συγκέντρωσε από φιλοδωρήματα σε τέσσερις ώρες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Τιμολόγια ρεύματος: Ποιες είναι οι τελικές τιμές ανά πάροχο για τον μήνα Αύγουστο
- Εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης σε αιγοπρόβατα και στη Ροδόπη
- Η Αυστραλία σε υγειονομικό συναγερμό για έξαρση της νόσου των λεγεωναρίων – Νεκρή μία 90χρονη, δεκάδες κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο
- Πώς η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη κατά της εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου
- Συναγερμός και στην Ελλάδα για πιθανές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους – Σήμα ξένων υπηρεσιών σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική
- Η τεχνολογία οδήγησης με ελεύθερα χέρια Ford BlueCruise είναι διαθέσιμη στους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης
- Η Σάμος ο πιο δημοφιλής «μυστικός» προορισμός για τις διακοπές των Ιταλών
- «Βουλιάζει» το λιμάνι του Πειραιά από τους αδειούχους του Αυγούστου - Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία
- Με Αυστραλία – Ελλάδα στο μπάσκετ και Ελλάδα – Ιταλία στο πόλο οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
- Ο Κριστιάν Γκολομέεβ θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 50μ. ελεύθερο

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Συναγερμός και στην Ελλάδα για πιθανές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους – Σήμα ξένων υπηρεσιών σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική
- «Ο Τιμωρός»: Τους ενώνει μια γυναίκα, τους χωρίζει η προδοσία
- Ο Απόστολος Χρήστου και το «ταξίδι» του από την κόλαση στον παράδεισο και το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο
- Η Σάμος ο πιο δημοφιλής «μυστικός» προορισμός για τις διακοπές των Ιταλών
- Μονοκινητήριο αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρόδο
- Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα Κτίρια Ομίλου ΟΤΕ: Ανακύκλωση άνω των 1.000 τόνων υλικών σε δέκα χρόνια
- «Βουλιάζει» το λιμάνι του Πειραιά από τους αδειούχους του Αυγούστου - Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία
- Πώς η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη κατά της εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου
- Πειραιάς: «Βούλιαξε» το λιμάνι από τους αδειούχους του Αυγούστου – Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ντεμπούτο για τον Κιάνου Ριβς στο Broadway – Σε ποια παράσταση θα πρωταγωνιστήσει
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελικός πρόκρισης για την Εθνική ομάδα μπάσκετ κόντρα στην Αυστραλία
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης ως νικητή των εκλογών, όχι τον Μαδούρο
- Έρευνα ΕΤ: Ράλι τιμών και στα οικόπεδα [αναλυτικοί πίνακες με τιμές]
- Aπάντηση ΔΟΕ για Κελίφ: «Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ασκεί τον αθλητισμό χωρίς διακρίσεις»
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Απόστολος Χρήστου, το «ταξίδι» του από την κόλαση στον παράδεισο και το ασημένιο μετάλλιο
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρεμιέρα σήμερα στο Παρίσι για την Πατρινή Νόρα Δράκου
- Σίντι Κρόφορντ: Ανέβασε φωτογραφίες με τον Βασίλειο Κωστέτσο και ζήτησε «συγγνώμη για το μπέρδεμα»
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική κωπηλασία θέλει να γράψει ιστορία στο Παρίσι