Συναγερμός για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην Καλαμάτα – Επέβαινε ένα άτομο – Δείτε βίντεο

12:02 27/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Τετάρτης (27.12.23) για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Το αεροπλάνο, που απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε μισό μίλι βορειοδυτικά της Καλαμάτας, τη στιγμή που προσέγγιζε το αεροδρόμιο, δίπλα στον φράχτη.

Πρόκειται για Τ-2 εκπαιδευτικό, στο οποίο επέβαινε εκπαιδευτής. Σημειώνεται ότι το Τ-2 έχει σύστημα αυτόματης εκτίναξης, ωστόσο δεν υπάρχει αναφορά για χρήση του. 

Αυτή την ώρα βρίσκεται

σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή.

Επισημαίνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε 40 τέτοια αεροσκάφη το 1976, τα οποία αποτέλεσαν τα πρώτα εκπαιδευτικά τζετ των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων. Με αυτά τα αεροσκάφη ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

 

 

Πηγή βίντεο: Messinia live

Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Tετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος T-2E Buckeye 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

 

To άρθρο Συναγερμός για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην Καλαμάτα – Επέβαινε ένα άτομο – Δείτε βίντεο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, Καλαμάτα – Επέβαινε, – Δείτε,synagermos, kalamata – epevaine, – deite