Συγκλονιστικές εικόνες στην Ουκρανία - Η στιγμή που πύραυλος χτυπά την πολυκατοικία αμάχων στο Ντόνετσκ με τους 15 νεκρούς

21:44 10/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν μετά από χτύπημα ρωσικού πυραύλου σε πολυκατοικία στην επαρχία Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Η σοκαριστική στιγμή του σφυροκοπήματος που δέχονται οι άμαχοι στην πόλη Τσασίβ Γιαρ έχει καταγραφεί σε βίντεο και αποτυπώνει το μέγεθος της φρίκης του πολέμου. 

Το χτύπημα από τον πύραυλο της Ρωσίας σε πολυκατοικία στην επαρχία Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (09.07.2022). Βίντεο από την πυραυλική επίθεση στην πόλη Τσασίβ Γιαρ δόθηκε στην δημοσιότητα από ουκρανικά

ΜΜΕ

Στο βίντεο φαίνεται η μεγάλη έκρηξη που προκλήθηκε αφού ένας ρωσικός πύραυλος Uragan χτύπησε την πολυκατοικία. Ένα μέρος του κτιρίου κατέρρευσε και μέλη των σωστικών συνεργείων με μία μπουλντόζα να προσπαθούσαν το πρωί της Κυριακής να απομακρύνουν τα ερείπια.

Δείτε το βίντεο:

The moment of the arrival of a Russian rocket into a high-rise building in the city of Chasiv Yar, Donetsk region. pic.twitter.com/0lPLq8pyzs

— ТРУХАEnglish (@TpyxaNews) July 10, 2022

Ο μέχρι τώρα απολογισμός από το πυραυλικό χτύπημα της Ρωσία στο Ντόνετσκ είναι 15 νεκροί και 5 τραυματίες. Ο αριθμός όμως των θυμάτων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, καθώς οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 ακόμα εγκλωβισμένους. 

Από το πρωί της Κυριακής (10.07.2022) διασώστες βρίσκονταν στο σημείο της τραγωδίας και επιχειρούσαν με κάθε μέσο να εντοπίσουν επιζώντες. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των διασωστών πάνω από τα συντρίμμια, ενώ χρησιμοποίησαν ακόμα και μπουλντόζα για να καθαρίσουν την περιοχή. 

Σημειώνεται τέλος ότι όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές του Ντόνετσκ μέχρι σήμερα στην περιοχή έχουν σκοτωθεί 591 άμαχοι και άλλοι 1.548 έχουν τραυματιστεί. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Συγκλονιστικές εικόνες στην Ουκρανία - Η στιγμή που πύραυλος χτυπά την πολυκατοικία αμάχων στο Ντόνετσκ με τους 15 νεκρούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα