Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Κοπεγχάγη που κατέστρεψε το παλιό χρηματιστήριο

17:26 16/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κοπεγχάγη και κατέστρεψε το παλιό χρηματιστήριο της πρωτεύουσας της Δανίας, το πρωί της Τρίτης (16.4.24).

Το ιστορικό Børsen του 17ου αιώνα είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης τυλίχθηκε στις φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το εμβληματικό του κωδωνοστάσιο, σε μια σκηνή που θύμισε τις εξίσου συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων το 2019.

Λίγο πριν καταρρεύσει η στέγη κατάφεραν να διαφύγουν από

το φλεγόμενο κτίριο εργάτες που ήταν σε σκαλωσιά έξω από αυτό. Βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα δείχνει τη στέγη να καίγεται λίγο πριν καταρρεύσει το εμβληματικό κωδωνοστάσιο.

Άνδρες και γυναίκες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, υπάλληλοι του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου του Μπράιαν Μίκελσεν, ακόμη και περαστικοί, μετέφεραν μεγάλους πίνακες ζωγραφικής μακριά από το κτίριο σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν ιστορικά αντικείμενα από τις φλόγες.

Το κτίριο, που χρονολογείται από το 1625 και σήμερα στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κοινοβούλιο της Δανίας, το Folketing, και το βασιλικό παλάτι, το Christiansborg. Τα δανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κοντινή πλατεία εκκενώθηκε.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνεται η στιγμή που το φλεγόμενο καμπαναριό να σπάει στη μέση καθώς έπεφτε προς τα κάτω, στέλνοντας ένα μεγάλο μέρος του να πέσει στο έδαφος δίπλα σε ένα πυροσβεστικό όχημα.

Spire collapses after massive fire rips through Copenhagen’s 17th-century stock exchange. pic.twitter.com/T28veQrQZ9

— Citizen Free Press (@CitizenFreePres) April 16, 2024

BREAKING:

Denmark is having its “Notre Dame moment”

The historical Børsen Stock Exchange building in Copenhagen is on fire.

It was built in 1625 and is one of the city’s most beautiful buildings with its elegant spire

Yesterday was the 5th anniversary of the Notre Dame fire pic.twitter.com/8j6bPsHvaD

— Visegrád 24 (@visegrad24) April 16, 2024

SYMBOLIC

The 17th-century stock exchange building in Copenhagen burned down

The historical landmark The Borsen Stock Exchange in Copenhagen, Denmark is on fire, built in 1625 you can see smoke bellowing from its rafters.

The roof has collapsed!

Concerned Citizen… pic.twitter.com/xqKrghZ3M8

— {Matt} $XRPatriot (@matttttt187) April 16, 2024

«Όλοι κλαίνε αυτή τη στιγμή στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας. Είναι ο χώρος εργασίας τους, αλλά και η ιστορία τους», δήλωσε ο Μίκελσεν στους δημοσιογράφους. Και επισήμανε: «Είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά που κοιτάζω. Είναι 400 χρόνια που έχουν διαμορφώσει την πολιτιστική ιστορία της Δανίας και την κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα».

In Copenhagen, the famous spire of the world’s oldest stock exchange, Börsen, collapsed as a result of a strong fire, reports Reuters.

The building is 400 years old. The 54-meter spire was made in the shape of the twisted tails of dragons. pic.twitter.com/qub7nkbglF

— VAL THOR (@CMDRVALTHOR) April 16, 2024

A fire raged through one of Copenhagen’s oldest buildings on Tuesday, causing the collapse of the iconic spire from the 17th-century Old Stock Exchange. pic.twitter.com/NgvPmFPAYH

— The Associated Press (@AP) April 16, 2024

Το Εθνικό Μουσείο της Δανίας έστειλε 25 υπαλλήλους στον τόπο του συμβάντος για να βοηθήσουν στην εκκένωση πολιτιστικών αντικειμένων και πινάκων ζωγραφικής, ανέφερε στο X.

Βίντεο από τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχνε ανθρώπους να κάθονται στο έδαφος έξω από το κτίριο, κοιτάζοντας χάρτινους καταλόγους που απαριθμούσαν και απεικόνιζαν τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα.

Her bæres det store Krøyer-maleri ind i lastbilen og fragtes nu i sikkerhed til vores magasin. pic.twitter.com/vgnKXfXSjZ

— Nationalmuseet (@Nationalmuseet) April 16, 2024

«Σώζουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κοπεγχάγης Jakob Vedsted Andersen.

Μεταξύ των έργων που διασώθηκαν ήταν πίνακες του Δανού Peder Severin Kroyer, διάσημου ιμπρεσιονιστή του 19ου αιώνα.

To άρθρο Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Κοπεγχάγη που κατέστρεψε το παλιό χρηματιστήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονιστικές, Κοπεγχάγη,sygklonistikes, kopegchagi