Στους 14 οι νεκροί από την επίθεση του μακελάρη στην Πράγα - Νέα συγκλονιστική μαρτυρία, μέρα πένθους στην Τσεχία,

14:25 23/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Στα 14 ανέβηκαν τα θύματα από το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα την Πέμπτη (21.12.2023), αφού τραυματίας από την επίθεση υπέκυψε στα τραύματά του.

Έτσι, μαζί με τον δράστη που αυτοκτόνησε, οι νεκροί από το μακελειό στην Πράγα ανέρχονται σε 15. Σήμερα στην Τσεχία είναι μέρα πένθους, και πλήθος κόσμου συρρέει για να αφήσει λουλούδια, κεριά και φωτογραφίες στο Πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μια φοιτήτρια,

που ήταν σε μια ομάδα φοιτητών που αναζήτησε καταφύγιο στην προεξοχή του κτηρίου. Όπως δήλωσε σε Τσέχικα μέσα, ενώ ήταν στο μάθημα, η μαθήτρια και οι συμμαθητές της άκουσαν τους πρώτους πυροβολισμούς. Αρχικά, νόμιζαν ότι κάποιος έπαιζε στους διαδρόμους, μέχρι που μια σφαίρα πέρασε από την πόρτα της τάξης τους. «Κρυφτήκαμε κάτω από τα τραπέζια όσο καλύτερα μπορούσαμε», είπε η φοιτήτρια. Η γρήγορη επιστροφή του επιτιθέμενου τους ανάγκασε να αυτοσχεδιάσουν μια απελπισμένη απόδραση.

Αποφάσισαν να δραπετεύσουν από το παράθυρο, και βρέθηκαν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου περπατώντας σε ένα στενό πρεβάζι. Έτρεξαν στην οροφή και σύρθηκαν κατά μήκος της προεξοχής, σκύβοντας στις γωνίες για κάλυψη. Η κατάσταση τους οδήγησε να παραμείνουν σκυμμένοι σε μια βεράντα που βρισκόταν από κάτω τους για μια αγωνιώδη ώρα, μέχρι που κάποιος ανακοίνωσε ότι ο δράστης είχε φύγει από το κτίριο.

Σε κατάσταση σοκ η πόλη

 

To άρθρο Στους 14 οι νεκροί από την επίθεση του μακελάρη στην Πράγα - Νέα συγκλονιστική μαρτυρία, μέρα πένθους στην Τσεχία, δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πράγα -, Τσεχία,praga -, tsechia