Στο… Ζάππειο ο Τσίπρας για το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

08:30 19/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και κρατώντας τις αποστάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο το αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία παρουσία εκπροσώπων όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Για το λόγο αυτό χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των τομεαρχών που εμπλέκονται με τα θέματα της οικονομίας. Εκεί συζητήθηκαν τα

αποτελέσματα όλων των τηλεδιασκέψεων που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του με τους εκπροσώπους της οικονομίας και της εργασίας.

Click4more Ο Τσίπρας, η ανοσία της αγέλης και οι… «κακές λέξεις» για τον Μητσοτάκη (video)

Μιλώντας μάλιστα χθες (18.05.2020) με νέους και νέες, στην πρώτη εκδήλωση μέσω της νέας λειτουργικότητας live events της πλατφόρμας isyriza.gr, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας προκειμένου να αλλάξει τα θέσφατα με τα οποία κινείται, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να στηρίξει την εργασία και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα».

Χαρακτήρισε το σχέδιο της ΝΔ «ανοσία αγέλης στην οικονομία», ώστε να επιβιώσουν οι ισχυροί και όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, να κλείσουν. Σε αυτήν την αναδιάρθρωση της αγοράς, θα πληγεί ιδιαίτερα ο χώρος της εστίασης αλλά και όσοι ασχολούνται με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

«Σε όλο τον κόσμο και εδώ δόθηκε προτεραιότητα στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά η διαφορά είναι ότι σε άλλες χώρες επιδότησαν την εργασία και όχι την ανεργία όπως στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το φόβο ότι θα οδηγηθούμε σε «μισή εργασία και μισό μισθό άρα και μισή ζωή», λόγω των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασία  είναι προβληματική καθώς δεν υπάρχουν κανόνες.

Click4more Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας» (video)

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει το μαξιλάρι ασφάλειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε γενικευμένα λουκέτα στην αγορά αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε να μην το αξιοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Πρόωρες εκλογές… πλαγίως

Εν τω μεταξύ από τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι επανήλθε στην επικαιρότητα με… πλάγιο τρόπο το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Σε δήλωση του ο  υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «η προσωπική μου άποψη είναι κατατεθειμένη, ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο πρωθυπουργός. Αυτήν τη στιγμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, δεν υφίσταται κανένας απολύτως πολιτικός λόγος να προσφύγουμε σε ανανέωση λαϊκής εντολής. Θεωρώ ότι αυτό θα έδινε το εντελώς λάθος μήνυμα στην κοινωνία, δηλαδή ότι εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε μία λογική πολιτικής κεφαλαιοποίησης, ενόσω η χώρα εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι να πορεύεται με σταθερότητα».

Click4more Γεραπετρίτης: Κανένας λόγος για εκλογές – Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τα Δημοτικά

Την ίδια στιγμή και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο θέμα κάνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπάνω για τους λόγους τους οποίους ο πρωθυπουργός θα μπορούσε  να προκηρύξει εκλογές: «Πρέπει να δούμε και τι λέει το Σύνταγμα, το  Σύνταγμα λέει ότι πρέπει να συντρέχει σοβαρός εθνικός λόγος για να γίνουν εκλογές» είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν αποκλείω αυτός ο σοβαρός εθνικός λόγος να συντρέξει τον επόμενο καιρό. Είτε λόγω των οικονομικών μέτρων τα οποία πρέπει να ληφθούν είτε λόγω εξωτερικής απειλής η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει στον ορίζοντα. Αλλά να πάμε έτσι σε εκλογές απλώς για να πάμε σε εκλογές δεν θα ήταν η δική μου θέση και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έκανε πρόσφατα δηλώσεις περί αυτού, έτσι δεν είναι;».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός κρατάει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών καθώς στην πραγματικότητα  ξέρει ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα είναι πολλά και σοβαρά. Τόσο σοβαρά που μπορούν να κάμψουν ακόμα και την δημοσκοπική υπεροχή την οποία έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

To άρθρο Στο… Ζάππειο ο Τσίπρας για το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα