Στο Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» πραγματοποιήθηκε ο γαστρονομικός διαγωνισμός για άτομα με αναπηρία Cupi’s Spoon

18:59 21/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι 2 νέοι που επιλέχθηκαν θα ταξιδέψουν στο Ζάγκρεμπ για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ανάμεσα σε άλλες 27 χώρες.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ο γαστρονομικός διαγωνισμός Cupi’s Spoon, στην Αθήνα, που στόχο έχει να μεταδώσει το μήνυμα για «Μια κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών». Η διοργάνωση έγινε από το Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος», σε συνεργασία

με τον οργανισμό UNUO, με έδρα το Ζάγκρεμπ, για την προβολή των ατόμων με αναπηρία μέσα από τη μαγειρική και την παρασκευή κοκτέιλ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 νέοι και νέες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να κερδίσουν την κριτική επιτροπή.

Από τον διαγωνιστική διαδικασία αναδείχθηκαν νικητές ο Αποστολής Δρίτσας (ΠΛΟΕΣ – Ε.ΨΥ.ΜΕ.) στην κατηγορία της μαγειρικής και ο Νίκος Κυτίδης (Ίδρυμα «Η Θεοτόκος») στην κατηγορία του κοκτειλ. Οι διαγωνιζόμενοι θα εκπροσωπούν την Ελλάδα σύμφωνα με την διοργάνωση του Cupi’s Spoon και θα βρεθούν στο Ζάγκρεμπ να μαγειρέψουν και να ετοιμάσουν κοκτείλ για 600 άτομα.

Η επιτροπή αποτελείτο από καταξιωμένους chefs, bartenders, και εκπροσώπους φορέων, όπως: ο Γιώργος Τσούλης, Chef, η Μαρία Παπιδάκη, ραδιοφωνική παραγωγός Best, ο Νίκος Δημητράκης, Chef ,ο Δημήτρης Λίοσης, αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Ιλίου, ο Νίκος Δρακόπουλος, Αντιδήμαρχος ψηφιακής ανάπτυξης Δήμου Ιλίου, ο Θάνος Λιάππης, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής ακαδημίας αρχιμαγείρων και Ελληνικής ακαδημίας γαστρονομίας,ο Χρύσανθος Παγκράτης, Μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Ελληνικής ακαδημίας αρχιμαγείρων και Ελληνικής ακαδημίας γαστρονομίας, ο Κουτσόβουλος Θεόδωρος «Bar Momix», ο Αργύρης Οικονομάκος, Bartender από την εταιρία «Vermood» καιαντιπρόσωπος της «BM Drinks» στην Ελλάδα και η Μαριλένα Ράλλη, διαφημιστική εταιρεία Hill&Knownlton Strategies.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Παναγής Καρέλλας, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι μια γιορτή. Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε από τον Vedran, μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις ιδιαίτερες δεξιότητες των παιδιών μας και να τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων, η πορεία αυτή θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία».

Ο διαγωνισμός Cupi’s Spoon 2024 ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και για τους θεατές. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική, ενώ οι δημιουργίες των διαγωνιζομένων εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία και την ποιότητά τους. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς, τους κριτές, τους εθελοντές και σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του διαγωνισμού. Σας περιμένουμε στον επόμενο διαγωνισμό Cupi’s Spoon που στόχο έχει όχι μόνο να καταστήσει ορατά τα άτομα με αναπηρία αλλά και να τους προσφέρει μια ισότιμη θέση στην κοινωνία μέσω της εκπαίδευσης.

Περισσότερα για το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» εδώ

To άρθρο Στο Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» πραγματοποιήθηκε ο γαστρονομικός διαγωνισμός για άτομα με αναπηρία Cupi’s Spoon δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ίδρυμα Η Θεοτόκος, Cupi’s Spoon,idryma i theotokos, Cupi’s Spoon