Στην Χειμάρρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πύρρος Δήμας: Ιστορική μέρα

11:22 22/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Στη Χειμάρρα βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ μαζί του ήταν και ο Πύρρος Δήμας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που πηγαίνει στην Χειμάρρα, με τον Πύρρο Δήμα να είναι συγκινημένος, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή.

Μητσοτάκης: Ξεχωριστή τιμή για εμένα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι ξεχωριστή τιμή για εκείνον, και υπενθύμισε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε κάνει επίσκεψη το 1991.

«Αισθανομαι μεγαλη τιμη

που ειμαι ο πρωτος πρωιυπουργος που επισκέπτεται τη Χειμάρρα» είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας «είμαι σίγουρος πως κάποιοι από εσάς ήστασαν εδώ».

Ευχαρίστησε τους κατοίκους που όπως είπαμν κράτησαν την Ελληνική καρδιά, και τόνισε πως η Ελληνική κυβέρνηση είναι συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους.

Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ.

Πύρρος Δήμας: Δε θα το έχανα με τίποτα

Στην Χειμάρρα βρίσκεται και ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως «δε θα το έχανα με τίποτα, θα ερχόμουν και από την άλλη άκρη του κόσμου. Είναι ιστορική μέρα». 

Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη.

Εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν στη Δερβίτσανη ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, ενώ στη Λειβαδιά η υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο.

Δείτε εικόνα από τη θερμή υποδοχή στην Χειμάρρα

To άρθρο Στην Χειμάρρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πύρρος Δήμας: Ιστορική μέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα