Σταϊκούρας: Θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας για τις επιχειρήσεις - Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση

16:07 24/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε δραματικούς τόνους ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε την διεύρυνση του πλαισίου προστασίας από την ερχόμενη εβδομάδα. «Με τις εξαγγελίες που εξειδικεύουμε σήμερα καλύπτουμε 600.000 επιχειρήσεις και 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Καλύπτουμε για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας που πλήττεται, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε», είπε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε: «Η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Από την επόμενη

εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας. Με τις κατάλληλες πολιτικές θα περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Απαιτείται σωφροσύνη. Η κρίση είναι βαθιά. Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση. Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση ειναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί».

To άρθρο Σταϊκούρας: Θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας για τις επιχειρήσεις - Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα