Σταϊκούρας: Ανακοινώνονται μέτρα για 700.000 εργαζόμενους! Προβλέψεις για τα ενοίκια - Τι θα γίνει με όσους απολύουν (video)

11:13 18/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Συνολικά 700.000 εργαζόμενους θα ωφελήσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, τους οποίους έχει πλήξει ο νέος κορονοϊός.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Mega, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι ύψους 2 δισ,. ευρώ, και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν άλλα 1,8 δισ.

Στα σημερινά, το 1 δισ. θα αφορά ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και το άλλο 1 τους εργαζόμενους

που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των επιχειρήσεων. 

Πρόκειται για υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται σήμερα.

click4more: Αυτά θα έχει τo πακέτο των 2 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και εργαζομένους

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήματα για όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος πως όσοι κάνουν απολύσεις, δεν θα πάρουν καμία ενίσχυση.

Σχετικά με την πρόβλεψη για την ανάπτυξη μέσα στο 2020, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αφού όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας αυτή θα πέσει στο -1,5 με -2%!

Μήνυμα στις τράπεζες

Ο υπουργός Οικονομικών έστειλε και σαφές μήνυμα στις τράπεζες για να στηρίξουν και όσα φυσικά πρόσωπα είναι σε δυσκολία. «Πρέπει να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για φυσικά πρόσωπα το τραπεζικό σύστημα. Είμαστε σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών», ανέφερε, ενώ κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει κάθετος περιορισμός των λειτουργιών στα καταστήματα. «Επίσης οι τράπεζες θα πρέπει να πάρουν μέτρα για την αποφυγή επαφής των εργαζομένων με τους πελάτες. Δεν μπορεί τώρα να γίνονται π.χ. ενημερώσεις βιβλιαρίων», προσέθεσε.

Σε σχέση με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για να μην αλλάξουν εφέτος, και άρα δεν θα αλλάξει και ο ΕΝΦΙΑ.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό αποτύπωμα των μέτρων ο υπουργός δήλωσε ότι «ο όποιος δημοσιονομικός στόχος, οποιαδήποτε επιπλέον δαπάνη γίνει και αφορά σε τομείς ρευστότητας, υγείας και κοινωνικής συνοχής εξαιτίας της πανδημίας, εξαιρείται από δαπάνες για την προσμέτρηση του δημοσιονομικού αποτελέσματος». 

 

To άρθρο Σταϊκούρας: Ανακοινώνονται μέτρα για 700.000 εργαζόμενους! Προβλέψεις για τα ενοίκια - Τι θα γίνει με όσους απολύουν (video) δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταϊκούρας, Ανακοινώνονται, 700 000, Προβλέψεις,staikouras, anakoinonontai, 700 000, provlepseis