Στα 73 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα! Κλείνουν τα ΚΑΠΗ, μέτρα και για την οικονομία

18:50 8/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Μέτρα στην καθημερινότητα αλλά και στην οικονομία φέρνει ο κορονοϊός, καθώς τα κρούσματα και στην Ελλάδα αυξάνονται και μετά τις ανακοινώσεις της Κυριακής έφτασαν πλέον τα 73, αφού ανακοινώθηκαν ακόμη επτά.

Αν και αρχικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, είπε πως από τα επτά κρούσματα, το ένα «δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται», τελικά όλα τα νέα

κρούσματα ήταν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Αυτό διευκρινίζει με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Click4more Ο κορονοϊός κλείνει σχολεία κατά… περίσταση! Ποια δεν θα λειτουργήσουν αύριο

Το νέο αυτό στοιχείο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδείχθηκε τελικά ότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, δηλαδή και τα επτά, σχετίζονται με ήδη υπάρχοντα και κανένα δεν αποτελεί κρούσμα που προήλθε από άγνωστη πηγή μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Τα νέα μέτρα

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και στην Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση πως εντοπίστηκαν άλλα επτά και άρα συνολικά έχουν φτάσει στα 73, έφερε και νέα μέτρα από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Γι’ αυτό και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.

Click4more Κορονοϊός: “Σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο 66χρονος”! Αρνήσεις γιατρών και νοσηλευτών να κάνουν το καθήκον τους

Ανάμεσα σε αυτά η αναστολή της λειτουργίας των ΗΠΑ για έναν μήνα και η αναστολή διενέργειας συνεδρίων σε όλη τη χώρα για το ίδιο διάστημα, το τέλος των σχολικών εκδρομών εντός Ελλάδας για τουλάχιστον δυο εβδομάδες και η διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών!

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία όπως ήδη ισχύει, θα κλείνουν ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αναλυτικά αποφασίστηκε:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
Για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.
Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας.
Για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές. 

Μέτρα και στην οικονομία

Δεν είναι όμως μόνο για την καθημερινότητα που λαμβάνονται μέτρα για τον κορονοϊό. Αύριο, Δευτέρα, στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

To άρθρο Στα 73 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα! Κλείνουν τα ΚΑΠΗ, μέτρα και για την οικονομία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα