Σπερχειάδα: Σε σκληρό lockdown λόγω «έκρηξης» κρουσμάτων κορονοϊού (pics)

16:00 5/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός στη Σπερχειάδα. Η τοπική κοινότητα του δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας έχει μπει από το πρωί της Τρίτης (05.01.2021) σε γενικό αποκλεισμό. Ο λόγος είναι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid19.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σπερχειάδα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 15 δείγματα θετικά στον κορονοϊό, γεγονός που ανησύχησε έντονα τις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια η ιχνηλάτηση που έγινε, έδειξε να εμπλέκονται περισσότερο νεαρά, στην ηλικία, άτομα και με μεγάλη κινητικότητα με συνέπεια να αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα.

Ήδη

ο δήμος Μακρακώμης από την Κυριακή (03.01.2021) αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών για να περιορίσει τη διασπορά. Συγχρόνως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εισηγήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο να ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους 2.000 κατοίκους της κοινότητας Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας, όπερ και εγένετο από σήμερα, Τρίτη (05.01.2021) στις 6:00 το πρωί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί από το πρωί ελέγχουν τους δρόμους για την είσοδο και την έξοδο στη Σπερχειάδα και απαγορεύεται οποιαδήποτε κυκλοφορία των κατοίκων, σημειώνει το lamiareport.

Ήδη, συνεργεία του δήμου έχουν αναλάβει την προμήθεια των κατοίκων με τα αναγκαία τρόφιμα ή φάρμακα, ενώ παράλληλα κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ προχωρά σε rapid test στην περιοχή για να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, το σκληρό lockdown στην Σπερχειάδα θα κρατήσει μέχρι τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, 14 Ιανουαρίου 2021.

To άρθρο Σπερχειάδα: Σε σκληρό lockdown λόγω «έκρηξης» κρουσμάτων κορονοϊού (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα