Σουηδία: Η πρωθυπουργός δεσμεύεται για την παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

18:32 29/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Σουηδία θα παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 47 εκατομμυρίων ευρώ για να την βοηθήσει με τον πόλεμο της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (29.08.2022) η πρωθυπουργός, Μαγκνταλένα Άντερσον

Η Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ότι η Σουηδία θα προσφέρει στην Ουκρανία ένα επιπλέον πακέτο οικονομικής βοήθειας, τόσο στρατιωτικής όσο και πολιτικής, που θα φτάνει τα 94 εκατομμύρια ευρώ.

Από την

πλευρά του ο Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε την Σουηδία να προμηθεύσει τη χώρα του με όπλα, όπως οβιδοβόλα και οβίδες. «Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος θα ζητάμε περισσότερα όπλα», είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στους δημοσιογράφους.

Η Σουηδή πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, αλλά είπε ότι θα είναι παρεμφερές με προηγούμενη βοήθεια, η οποία περιελάμβανε αντιαρματικά όπλα, προστατευτικό εξοπλισμό και εξοπλισμό για αποναρκοθέτηση.

To άρθρο Σουηδία: Η πρωθυπουργός δεσμεύεται για την παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα