Σοκάρει δημοσίευμα στο Ιράν - Τουλάχιστον 210 οι νεκροί στη χώρα από τον κορονοϊό - Διαψεύδει η κυβέρνηση

20:32 28/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Μια είδηση που προκαλεί σοκ και αφορά στον κορονοϊό μεταδίδει το BBC Persian. Κάνει λόγο για πάνω από 200 νεκρούς στο Ιράν.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως τουλάχιστον 210 άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό στο Ιράν, σε διάφορες πόλεις της χώρας, έως χθες το βράδυ, μετέδωσε το BBC Persian, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας του Ιράν διέψευσε  σε ένα tweet

που έστειλε, την είδηση για τους 210 νεκρούς 

Ο εκπρόσωπος τύπου Κιανούς Τζαχανπούρ είχε ανακοινώσει, νωρίτερα σήμερα, ότι 34 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στο Ιράν από τον Covid-19.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί είπε ότι η προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ιράν στο να αντιμετωπίσει την κοροναϊού είναι “γελοία”, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στο Ιράν, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση του Ιράν να μοιραστεί πληροφορίες.

“Ο ισχυρισμός ότι θέλει να βοηθήσει το Ιράν στην αντιμετώπιση του κοροναϊού μια χώρα που με την οικονομική τρομοκρατία της έχει προκαλέσει εκτεταμένη πίεση στον ιρανικό λαό και έχει ακόμη και κλείσει τις διόδους για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού είναι γελοίος και συνιστά ένα πολιτικό-ψυχολογικό παιχνίδι”.

To άρθρο Σοκάρει δημοσίευμα στο Ιράν - Τουλάχιστον 210 οι νεκροί στη χώρα από τον κορονοϊό - Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκάρει, Ιράν - Τουλάχιστον 210,sokarei, iran - toulachiston 210