Σίφνος: Η συνταγή της επανεκκίνησης στις Κυκλάδες

08:32 16/7/2020 - Πηγή: NewsIt

ΔΙΑΚΟΠΕΣ – ΣΙΦΝΟΣ: Ο Δήμος Σίφνου επανέρχεται με νέο βίντεο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Συνταγή Επανεκκίνησης», αφιερωμένο στους πρωταγωνιστές της φετινής τουριστικής σεζόν

Το βίντεο είναι αφιερωμένο αυτή τη φορά, όχι μόνο στους επισκέπτες, αλλά και σε όλους τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους φορείς και γενικά όλους όσοι δραστηριοποιούνται έμμεσα και άμεσα με τον Τουρισμό.

Σίφνος σημαίνει

Κυκλάδες, αυθεντικότητα, φιλοξενία, ποιότητα και ασφάλεια. Με άλλα λόγια η Σίφνος είναι η Ελλάδα του 2020! Μέσα σε 62 δευτερόλεπτα εντυπωσιακών πλάνων και ρυθμικής μουσικής, η Ελλάδα παρουσιάζεται μέσα από τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου Κυκλαδίτικου νησιού και δηλώνει «έτοιμη»…

Φέτος η Ελλάδα είναι έτοιμη να δείξει τον πολιτισμό και την ιστορία της, όπως άλλωστε θα κάνει και η Σίφνος. «Σημαία» της μακραίωνης ιστορίας του νησιού είναι η βραβευμένη Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα. Πρόκειται για τον πρώτο οργανωμένο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της Σίφνου από τον 13ο αι. π.Χ., που απλώνεται στο πλάτωμα του λόφου του Αγίου Ανδρέα, σε έκταση δέκα χιλιάδων περίπου τετραγωνικών μέτρων και αποκαλύπτει μυστικά χιλιάδων ετών! Αρχαία λατομεία, μνημεία καθώς και εκατοντάδες εκκλησίες, όπως η διαχρονική Παναγιά η Χρυσοπηγή, γοητεύουν και συνεχίζουν το ταξίδι σε άλλες εποχές.

Χωρίς αμφιβολία, όμως, το ζωντανό «ψήγμα» της ιστορίας παραμένει η παράδοση του νησιού, που είναι κομμάτι της καθημερινότητας ακόμη και σήμερα! Πολλά έθιμα τηρούνται και δίνουν ιδιαίτερο χρώμα. Η κυριακάτικη ρεβυθάδα στον ξυλόφουρνο και η μελωδική ντοπιολαλιά είναι κάποια από τα έθιμα και τις συνήθειες του νησιού που διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι και στις μέρες μας.

To άρθρο Σίφνος: Η συνταγή της επανεκκίνησης στις Κυκλάδες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα