Μαχαίρωσε ιερέα στο Σίδνεϊ την ώρα της λειτουργίας: Πολιορκία της εκκλησίας από χιλιάδες «πιστούς» που απαιτούσαν να τους παραδώσουν το δράστη

14:06 15/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Ακόμα μία επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας 15/04/2024 (τοπική ώρα) όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε εκκλησία και άρχισε να μαχαιρώνει τον ιερέα και όποιον βρίσκονταν δίπλα του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άνδρες ηλικίας από 40 έως 70 ετών. 

Εκείνη την ώρα μεταδιδόταν σε ζωντανή μετάδοση το κήρυγμα του Επισκόπου Εμμανουήλ, ενώ δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Σίδνεϊ όπου ένας 40χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε έξι

ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στο ναό  της Αγγλικανικής Εκκλησίας, «The Good Shepherd Church» στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ. Ο Επίσκοπος Εμμανουήλ είδε ξαφνικά έναν άγνωστο με μαχαίρι να τον πλησιάζει στην Αγία Τράπεζα και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Mari Mari Emmanuel, Bishop of Christ The Good Shepherd Church in Sydney, Australia, has been stabbed multiple times in the middle of a live-streamed service. pic.twitter.com/nwCSy90Edv

Jack Montgomery (@JackBMontgomery) April 15, 2024

Άμεσα έπεσαν πάνω στον δράστη οι πιστοί που παρακολουθούσαν ζωντανά το κήρυγμα, προσπαθώντας να τον σταματήσουν. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Ουαλίας είπε ότι ο επίσκοπος Εμμανουήλ υπέστη «τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του» και πως αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που δίνει κατάθεση στις έρευνες». Τα αιτία της επίθεσης είναι άγνωστα προς το παρόν.  

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης 

First photo of the Wakely #stabbing attacker revealed.

I heard he is missing a few fingers. pic.twitter.com/Dh4CRaajuv

— Aussie Cossack (@aussiecossack) April 15, 2024

 

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από την εκκλησία

Ο Επίσκοπος Εμμανουήλ έχει ένα μεγάλο ποίμνιο στα social media, με πάνω από 290.000 ακόλουθους στο Facebook. Έγινε γνωστός στην Αυστραλία την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Ήταν πολέμιος του lockdown και των εμβολίων. 

Μετά το περιστατικό χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία και απαιτούσαν να τους παραδώσουν τον δράστη της επίθεσης.

NSW Police are being belted with bricks, stones and other projectiles from the 5000+ angry mob of Christian men demanding that the assailant responsible for the stabbing of #Bishop Mari Mari is handed over to face crowd justice.

Western Sydney is rising. pic.twitter.com/lORXgSNXp4

— Aussie Cossack (@aussiecossack) April 15, 2024

BREAKING: Thousands of angry protesters have surrounded the Wakeley church and chanting ‘bring him out’ after mass stabbing attack in Sydneypic.twitter.com/MupeOEQ4ra

Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 15, 2024

Νωρίτερα και ενώ συγκεντρωνόταν το εξαγριωμένο πλήθος έσπασαν περιπολικά και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη φυγαδευθεί από την εκκλησία. 

BREAKING: Chaos outside the church in Wakeley, Sydney where a bishop was stabbed multiple timespic.twitter.com/oZAX7Ym4tu

Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 15, 2024

 

Police cars are being ransacked as riots break out outside the church in Wakeley were the #stabbing of Bishop Mari Mari has just occurred.

Western Sydney is rising. pic.twitter.com/SpVofTgPu6

— Aussie Cossack (@aussiecossack) April 15, 2024

To άρθρο Μαχαίρωσε ιερέα στο Σίδνεϊ την ώρα της λειτουργίας: Πολιορκία της εκκλησίας από χιλιάδες «πιστούς» που απαιτούσαν να τους παραδώσουν το δράστη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίδνεϊ, Μαχαίρωσε, – Πληροφορίες,sidnei, machairose, – plirofories