Σφοδρές μάχες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών στο Σουδάν - Διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό της βίας

19:37 15/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Η κύρια παραστρατιωτική ομάδα του Σουδάν και οι τακτικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά στο Χαρτούμ και άλλες περιοχές της χώρας, σε μια μάχη για τον έλεγχό τους η οποία ξεκίνησε το Σάββατο (15.04.2023).

Ο στρατός απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ότι είχαν καταλάβει το προεδρικό μέγαρο, την κατοικία του αρχηγού του στρατού, το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαρτούμ, καθώς και την πόλη Merowe η οποία βρίσκεται στον βορρά του Σουδάν. 

Η εν λόγω

διάψευση έγινε στο Al Jazeera TV από τον αρχηγό του σουδανικού στρατού, στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αμπντελραχμάν Μπουρχάν, μετά από ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξη που μετέδωσε ο σταθμός με τον διοικητή των RSF ο οποίος είπε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν τις στρατηγικές τοποθεσίες.

Το χρονικό της «έκρηξης» στη χώρα παραμένει ασαφές: Το RSF λέει ο στρατός τού επιτέθηκε πρώτος, ενώ ο στρατός λέει ότι άρχισε να πολεμά κατά του RSF σε τοποθεσίες τις οποίες οι παραστρατιωτικοί έλεγαν πως είχαν καταλάβει.

Μια κλιμάκωση επί του πεδίου μεταξύ του RSF και του στρατού θα μπορούσε να βυθίσει το Σουδάν σε εκτεταμένη σύγκρουση, με τη χώρα να παλεύει με την οικονομική κατάρρευση και τη φυλετική βία.

Προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τους Έλληνες: Μην ταξιδεύετε στο Σουδάν

Παράλληλα, θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προσπάθειες να προχωρήσει προς τις εκλογές.

BREAKİNG NEWS
The putschists in Sudan do not seem to have heavy weapons, but they have captured most of the places. The warplanes and helicopters of the official army are intervening. clashes continue#Sudan #Khartoum #السودان #الخرطوم pic.twitter.com/ih0t2AWn9A

— Eren
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφοδρές, Σουδάν - Δραματικές,sfodres, soudan - dramatikes