Σεβίλλη - Ρόμα 1-1 LIVE: Στα πέναλτι θα κριθεί το τρόπαιο του Europa League

21:51 31/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Ώρα τελικού στο Europa League. Σεβίλλη και Ρόμα κοντράρονται στο «Φέρενς Πούσκας», για τη… δόξα και το «εισιτήριο» στο Champions League της νέας περιόδου.

Η Σεβίλλη των έξι κατακτήσεων Europa League αντιμετωπίζει τη “Ferenc Puskas Arena” τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είναι…

άχαστος σε ευρωπαϊκούς τελικούς των διοργανώσεων της UEFA (εκτός από τρεις αποτυχίες στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ).

Έξι φορές νικήτρια του Κυπέλλου UEFA/Europa League από το 2006 μέχρι σήμερα, η Σεβίλλη, θα διεκδικήσει το… 7ο στέμμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ενάντια στην Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια ενός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Σεβίλλη είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης και έφτασε στον τελικό, έχοντας αποκλείσει καθ’ οδόν για τη Βουδαπέστη τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους,

Την ίδια στιγμή, ο Πορτογάλος προπονητής της Ρόμα θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος που θα έχει κατακτήσει το τρόπαιο στη διοργάνωση με τρεις διαφορετικές ομάδες. Θυμίζουμε ότι οι «τζιαλορόσι» του Μουρίνιο σήκωσαν την περασμένη σεζόν το Conference League.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα μπορούσε έτσι να πανηγυρίσει τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο του μετά τα δύο Champions League (το 2004 με την Πόρτο, το 2010 με την Ίντερ), τα δύο UEFA/Europa League (το 2003 με την Πόρτο, το 2017 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το Conference League του 2022.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη του τελικού

 

Οι δύο ομάδες, οι οποίες δεν προκρίθηκαν στο Champions League μέσα από το πρωτάθλημα της χώρας τους, έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο με νίκη στον τελικό που θα διεξαχθεί στην «Πούσκας Αρένα».

Εάν ο Ζοσέ Μουρίνιο καταφέρει να σηκώσει το Europa League, θα «συνδεθεί» με τους Άλεξ Φέργκιουσον και Τζιοβάνι Τραπατόνι, που επίσης έχουν πανηγυρίσει τις κατακτήσεις έξι ευρωπαϊκών τροπαίων, ακριβώς πίσω από τον Κάρλο Αντσελότι και τους εννέα τίτλους του, προσφέροντας ένα δεύτερο τρόπαιο στη Ρόμα μετά τους δύο χαμένους τελικούς, το 1984 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (νυν Champions League) και στο 1991 στο Κύπελλο UEFA.

Μια νίκη της Ρόμα στο Europa League θα μπορούσε να είναι το… προοίμιο για ένα υπέροχο «χατ-τρικ» της Ιταλίας, καθώς ακολουθεί ο τελικός του Conference League μεταξύ Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ στις 7 Ιουνίου και αυτός του Champions League μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ στις 10 Ιουνίου.

 

 

 

 

To άρθρο Σεβίλλη - Ρόμα 1-1 LIVE: Στα πέναλτι θα κριθεί το τρόπαιο του Europa League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα