Υπάρχει ακόμα ζωή στα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία! 282 παιδιά που διασώθηκαν αναζητούν τους δικούς τους

23:39 14/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Μέσα στα χαλάσματα και τον ατέλειωτο θρήνο για τους νεκρούς που -σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό- ανέρχονται σε 35.418, οι ευχάριστες ειδήσεις για ανθρώπους που κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια, συνεχίζονται εννέα ημέρες μετά τους φονικούς σεισμούς που κατέστρεψαν δέκα επαρχίες της Τουρκίας. 

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (14.02.2023), ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περισσότεροι από

2,2 εκατομμύρια σεισμόπληκτοι έχουν φύγει από τις πληγείσες περιοχές. Λίγο αργότερα, το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, ανακοίνωσε ότι 282 παιδιά που έχουν διασωθεί, αναζητούν ακόμα δικούς τους ανθρώπους, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newsit.gr. 

508 παιδιά παραδόθηκαν στις οικογένειες τους, ενώ 1.114 αναμένεται να βρεθούν σύντομα με συγγενείς τους. 

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από διασώσεις

Μετά από 212 ώρες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία η 77χρονη Φάτμα Γκιουνγκιόρ κατάφερε να παραμείνει ζωντανή κάτω από τα ερείπια και διασώθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας  στο Αντιγιαμάν. Η ηλικιωμένη γυναίκα με απίστευτη δύναμη ψυχής συγκίνησε τους διαδώστες και απέδειξε πως υπάρχει ελπίδα ακόμη και μετά από τόσο καιρό μετά τον σεισμό.

Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 212. saatinde kurtarıldı. pic.twitter.com/UGcE4zUTik

— Yeni Şafak (@yenisafak) February 14, 2023

Ένας 65χρονος Σύρος και ένα ανήλικο κορίτσι διασώθηκαν σήμερα από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, 208 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε την περιοχή.

Η διάσωση αναπτέρωσε τις ελπίδες των σωστικών συνεργείων που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζήσαντα μέλη της οικογένειας από τα ερείπια του συγκεκριμένου σπιτιού.

Μέχρι στιγμής, σήμερα, εννέα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα χαλάσματα, οκτώ ημέρες μετά τον φονικό σεισμό.

SON DAKİKA!

Hatay Antakya'daki Murat Apartmanı enkazında çalışma yapan ekipler, yabancı uyruklu Faez Ghanam ve Fatma'yı depremden 209 saat sonra kurtardı.

Fatma enkazdan çıktığı sırada şehadet parmağını kaldırıp kelime-i şehadet getirdi.

ALLAHU EKBER. pic.twitter.com/GlAFFzoORg

— Sosyal Bedevi (@SosyalBedevi27) February 14, 2023

Ζωντανός μετά 207 ώρες ανασύρθηκε και ο 12χρονος Μπεράτ Γιουτζέλ στο Αντιγιαμάν με τις εικόνες από το σημείο που βρισκόταν εγκλωβισμένο το παιδί να κόβουν την ανάσα.

#Adıyaman'da depremden 207 saat sonra 12 yaşındaki Berat Yücel, enkazdan sağ olarak çıkarıldı. #deprem pic.twitter.com/8qEqq1w4C8

Sabah (@sabah) February 14, 2023

Ακόμη μια διάσωση που χαρακτηρίζεται «θαύμα» είναι αυτή της Μινα, μιας ξένης υπηκόου, που ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στο Χατάι, 204 ώρες μετά τον πρώτο σεισμό που έπληξε την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου. Στο βίντεο απεικονίζεται η συγκλονιστική προσπάθεια των διασωστών να την απεγκλωβίσουν.

Another miraculous rescue: Woman named Muna, a foreign national, pulled alive from rubble of a collapsed building in Hatay, 204 hours after the first earthquake hit Türkiye on Feb. 6

LIVE updates here: https://t.co/rjJzOvoAcc pic.twitter.com/3z8EFEbpow

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) February 14, 2023

Στο Χατία και 201 ώρες μετά τον φονικό σεισμό οι διασώστες διέσωσαν την 26χρονηΕμινέ Αγκούλ από τα ερείπια του σπιτιού της.

 

VIDEO — Emergency teams rescue 26-year-old Emine Akgül from rubble in Hatay province 201 hours after earthquakes strike southeast Türkiye pic.twitter.com/myPhvlCNTX

— DAILY SABAH (@DailySabah) February 14, 2023

 

 

 

To άρθρο Υπάρχει ακόμα ζωή στα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία! 282 παιδιά που διασώθηκαν αναζητούν τους δικούς τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Τουρκία, Υπάρχει, 282,seismos, tourkia, yparchei, 282