Στροφή 180 μοιρών από την Τουρκία - Αποδέχτηκε τελικά αποστολή διασωστών από την Κύπρο

14:30 8/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Περίπου 60 ώρες αφότου χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και η κυβέρνηση της χώρας είπε τελικά «ναι» στην Κύπρο για αποστολή ομάδας διάσωσης. Μόλις χθες (07.02.2023) η γειτονική χώρα είχε απορρίψει την πρόταση της Λευκωσίας.

Καθώς τα σωστικά συνεργεία δίνουν σκληρή μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί στα συντρίμμια που άφησε πίσω

του ο σεισμός στην Τουρκία, η Κύπρος θα συνδράμει με 21 διασώστες.

Όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του o εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Δημήτρης Δημητρίου, «η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου (σ.σ. 08.02.2023) από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία».

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία. pic.twitter.com/TgRlijnwrE

— Demetris Demetriou (@demetris_dem) February 8, 2023

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τρίτη, 7 του μήνα, η Τουρκία είχε απορρίψει την αποστολή Ελληνοκυπρίων διασωστών, καθώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Εμείς κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Άμυνα εκφράσαμε ετοιμότητα για να συνδράμουμε με μια ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 21 άτομα και χθες το βράδυ μας απάντησαν “όχι ευχαριστούμε”», είχε πει ο γενικός διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου.

To άρθρο Στροφή 180 μοιρών από την Τουρκία - Αποδέχτηκε τελικά αποστολή διασωστών από την Κύπρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα