Δεν αποκλείονται ισχυρότεροι σεισμοί στην Εύβοια εκτιμά ο Σκορδίλης και μιλά για κρίσιμα 24ωρα

16:38 28/12/2022 - Πηγή: NewsIt

«Δεν ξέρουμε αν ο σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια στις 2:24 το μεσημέρι της Τετάρτης (28.12.2022) είναι ο κύριος». Αυτό δήλωσε ο Μανώλης Σκορδίλης, καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε μία πρώτη εκτίμηση για τον σεισμό της τάξης των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών, ο Μανώλης Σκορδίλης διευκρινίζει με επιφύλαξη πως «δεν

έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η ταυτότητα του σεισμικού επεισοδίου».

Όπως μεταφέρει στο GRTimes ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απαιτείται περισσότερος χρόνος για την εκτίμηση του σεισμού, που σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε ένταση 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως λέει συγκεκριμένα ο ίδιος, «απαιτούνται ένα με δύο 24ωρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία. Δεν ξέρουμε ακόμη εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή εάν θα ακολουθήσει μετασεισμός. Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, καθώς έχει περάσει μόλις μία ώρα και μερικά λεπτά».

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ μιλώντας για το επίκεντρο του σεισμού, σημειώνει πως πρόκειται για χώρο όπου «δεν παρουσιάζει υψηλή σεισμική δραστηριότητα», γνωστοποιώντας ακόμη πως «μεγάλοι σεισμοί στη συγκεκριμένη τοποθεσία καταγράφηκαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα».

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Σκορδίλη, τα 4,9 Ρίχτερ δεν συνδέονται με εκείνο που σημειώθηκε στις 29 Νοεμβρίου πάλι στην Εύβοια, καθώς – όπως λέει – «το επίκεντρο εκείνου του σεισμού εντοπίζεται 65 χλμ. νοτιοανατολικά από εκείνο της 28ης Δεκεμβρίου και 60 χλμ. μακριά από την Αθήνα».

To άρθρο Δεν αποκλείονται ισχυρότεροι σεισμοί στην Εύβοια εκτιμά ο Σκορδίλης και μιλά για κρίσιμα 24ωρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Εύβοια – Σκορδίλης, Δεν, 24ωρα,seismos, evvoia – skordilis, den, 24ora