Σεισμός! «Παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και μέρες» λέει ο Τραμπ (video)

23:52 18/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Το έκανε κι αυτό! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αποκάλυψε ότι παίρνει το αμφιλεγόμενο φάρμακο για την καταπολέμηση της ελονοσίας, υδροχλωροκίνη (!) το οποίο ο ίδιος προωθούσε αρχικά ως θεραπεία κατά του κορονοϊού.

«Τι έχεις να χάσεις;» αποκάλυψε πως σκέφτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους εμβρόντητους δημοσιογράφους να τον “βομβαρδίζουν” με ερωτήσεις για το αν παίρνει κάποιο φάρμακο.

Click4more: «Ψόφα ψόφα ψόφα»! Τραγούδι «φωτιά» κατά του Τραμπ

από τους Residents! video

Και τότε ο Πλανητάρχης… πάτησε το κουμπί: «Ναι παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και περίπου μιάμιση εβδομάδα, κάθε μέρα παίρνω ένα χάπι. Γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους καταστημάτων και αλυσίδων εστίασης.

Ακόμη τόνισε πως ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό, ενώ αποκάλυψε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά…

Δείτε την στιγμή της… ομολογίας Τραμπ

Donald Trump says he's been taking the anti-malaria drug hydroxychloroquine (video via @quicktake) https://t.co/SKkd3xWMvY pic.twitter.com/HQzz0GVPoo

Bloomberg (@business) May 18, 2020

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο πρώην διευθυντής αμερικανικής δημόσιας υπηρεσίας καθ’ ύλην αρμόδιας για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, ο Ρικ Μπράιτ, έκρινε χθες ότι απομακρύνθηκε από τη θέση για πολιτικούς λόγους, επειδή εναντιώθηκε στην ευρεία χρήση χλωροκίνης, ανθελονοσιακού φαρμάκου που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διαφημίσει επανειλημμένα, μιλώντας για «θείο δώρο» που ίσως «αλλάξει το παιχνίδι».

Η υδροχλωροκίνη και οι μελέτες

Σε πανεθνική μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ, οι θάνατοι ανάμεσα στους ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωροκίνη ήταν περισσότεροι έναντι των ασθενών που έλαβαν την τυπική ιατρική φροντίδα.

Η υδροξυχλωροκίνη αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καλύτερη από την τυπική περίθαλψη σε περισσότερους από 300 άνδρες ασθενείς στα ιατρικά κέντρα Veterans Health Administration σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση του medRix.

Η μελέτη -υποστηριζόμενη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια- σηματοδότησε τη μεγαλύτερη του είδους της για το αμφιλεγόμενο φάρμακο.

Ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορεί τον ΠΟΥ ότι «είναι μαριονέτα της Κίνας»

Εππρόσθετα κατηγόρησε σήμερα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι είναι μια «μαριονέτα της Κίνας», επαναλαμβάνοντας την κριτική του για τον χειρισμό του κορονοϊού από τον Οργανισμό.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας».

Ερωτηθείς για το μέλλον της αμερικανικής συνεισφοράς σε αυτόν τον Οργανισμό, την αναστολή της οποίας ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρέμεινε αόριστος. «Θα πάρουμε μια απόφαση σύντομα», είπε, τονίζοντας πως εξέτασε να μειώσει τη συνεισφορά των ΗΠΑ στα 40 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ορισμένοι αισθάνθηκαν ότι ήταν μεγάλο ποσό.

Ο… Mr. 45 δηλώνει ο ΥΠΕΞ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να καθαιρέσει τον αξιωματούχο.

Click4more: «Κόλαφος» για Πομπέο – Ανέθετε σε πράκτορα να του… βγάζει το σκύλο βόλτα;

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ διέψευσε τις αναφορές ότι ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Στιβ Λίνικ αποπέμφθηκε επειδή ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πομπέο χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα «θελήματα», όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έκπληκτος που ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να διερευνήσει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της επανεξέτασης του υπουργείου στον χειρισμό του FBI της έρευνας για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.

«Εξεπλάγην λίγο από αυτή την δήλωση», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Μπαρ «πολύ έντιμο», λέγοντας πως θα αφήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει την όποια απόφαση.

Με πληροφορίες από: politico.com / ΑΠΕΜΠΕ.

To άρθρο Σεισμός! «Παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και μέρες» λέει ο Τραμπ (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός Παίρνω, Τραμπ,seismos pairno, trab