Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Ιράν

14:39 14/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 47 χιλιομέτρων από την πόλη Μπαντάρ Αμπάς στην περιοχή του Νοτίου Ιράν, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Η ένταση του σεισμού στο Ιράν αναθεωρήθηκε από την αρχική εκτίμηση των 6,1 βαθμών, ενώ η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC.

«Οι σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές πόλεις του

Νοτίου Ιράν στην επαρχία Ορμοζγκάν» δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στη κρατική ιρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, την περιοχή έπληξαν δύο σεισμοί, ενώ έχουν αναπτυχθεί συνεργεία διάσωσης.

Δύο οι σεισμοί λέει η κρατική τηλεόραση

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε πως οι σεισμοί ήταν δύο και σημείωσε πως δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα και αναφέρονται μόνο μικρές ζημιές, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

«Δύο σεισμοί μεγέθους 6,3 και 6,4 βαθμών ταρακούνησαν το Νότιο Ιράν. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες» όπως μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στον Κόλπο του Ντουμπάι, σύμφωνα με μερικούς κατοίκους. «Έγινε αισθητός στη βόρεια και ανατολική πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), χωρίς κάποιο πρόβλημα» όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter, το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ.

 

To άρθρο Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Ιράν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα