Σε ρυθμούς UEFA Super Cup θα μπουν Αθήνα και Πειραιάς

17:29 18/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου θα υπάρξουν ενόψει του μεγάλου τελικού του UEFA Super Cup που θα γίνει τον Αύγουστο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο επίκεντρο της Ευρώπης, Αθήνα και Πειραιάς.

Στραμμένοι στην Ελλάδα θα είναι τον Αύγουστο οι προβολείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς η

Αθήνα και ο Πειραιάς, τα κέντρα των οποίων απέχουν μόλις εννέα χιλιόμετρα, θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας το UEFA Super Cup ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Σεβίλλη.

Η αναμέτρηση του πρωταθλητή του Champions League, με τον αντίστοιχο του Europa League  θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου, στις 22:00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, το οποίο αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, δίνοντας την ευκαιρία στην Αθήνα και τον Πειραιά να ακτινοβολήσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη την πολιτισμική τους αξία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα (18.07) ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών, μίλησαν για το ραντεβού των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν  ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της UEFA για το UEFA Super Cup 2023  Αριστείδης  Σταυρόπουλος.

Γιάννης Οικονόμου για τελικό Super Cup: «Διοργάνωση που σηματοδοτεί τη δυναμική επάνοδο της χώρας μας»

Χιλιάδες υποστηρικτές των δύο ομάδων αναμένεται να πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις γειτονιές των δύο πόλεων, προκειμένου να απολαύσουν αυτή την πανδαισία ποδοσφαίρου, η οποία θα διεξαχθεί στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι λάτρεις της στρογγυλής θεάς θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στο Θησείο με τα κύπελλα του UEFA Champions League, του UEFA Europa League και του UEFA Super Cup, ενώ στο κέντρο του Πειραιά θα λειτουργήσει fun festival με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου.

Αυτή η σπουδαίας σημασίας ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αναμέτρηση θα ενισχύσει την προβολή των δύο πόλεων, θα συμβάλλει στην μεγιστοποίηση του τουριστικού τους κεφαλαίου και  θα δώσει αξιοσημείωτη ώθηση στην ενίσχυση των οικονομιών τους.

Η ιστορία του Uefa Super Cup

Από το 1973 και τη δημιουργία του UEFA Super Cup έως και το 1997, το τρόπαιο διεκδικούσαν σε διπλό τελικό ο πρωταθλητής Ευρώπης και ο κατόχου του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Από το 1998 το τρόπαιο κρινόταν σε μονό τελικό στο “Λουί Ντε” του Μόντε Κάρλο. Το 2013 η UEFA αποφάσισε να μεταφέρει τη διοργάνωση σε όλη την Ευρώπη κι έκτοτε έχει διεξαχθεί σε Πράγα, Κάρντιφ, Τιφλίδα, Τρόντχαϊμ, Σκόπια, Τάλιν, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Μπέλφαστ, Ελσίνκι για να καταλήξει φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τα  23.400 από τα 30.400  εισιτήρια του UEFA Super Cup 2023 θα διατεθούν στο γενικό κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA (www.uefa.com).

To άρθρο Σε ρυθμούς UEFA Super Cup θα μπουν Αθήνα και Πειραιάς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα