Σχεδόν 20 δισ. δολάρια κινητοποιούν οι G7 για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

15:55 20/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Σχεδόν 20 δισ. δολάρια έχουν κινητοποιήσει για βοήθεια στην Ουκρανία οι χώρες της Ομάδας των 7 (G7), όπως ανέφεραν σήμερα Παρασκευή (20.5.2022) σε κοινό ανακοινωθέν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών αυτών.

Οι υψηλόβαθμοι αυτοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας –των

χωρών της G7– είχαν συνομιλίες στη Γερμανία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να απωθήσει τη ρωσική εισβολή και εξαντλούνται οι οικονομικοί της πόροι ενώ παράλληλα δεσμεύθηκαν να δώσουν και περισσότερη βοήθεια εφόσον αυτή χρειαστεί.

«Το 2022, έχουμε κινητοποιήσει 19,8 δισεκ. δολάρια δημοσιονομικής στήριξης, συμπεριλαμβανομένων 9,5 δισεκ. δολαρίων των πρόσφατων δεσμεύσεων…για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κλείσει το χρηματοδοτικό της κενό και να συνεχίσει να διασφαλίζει την παροχή βασικών υπηρεσιών στον ουκρανικό λαό», ανέφεραν οι αξιωματούχοι της G7 στο κοινό ανακοινωθέν τους.

«Επιπλέον, χαιρετίζουμε το συνεχιζόμενο έργο σε όλη τη G7 και τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για την περαιτέρω ουσιαστική χρηματοδότηση προς την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρόσθετη μακροοικονομική συνδρομή ύψους έως 9 δισεκ. ευρώ», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Επιπρόσθετη σχεδιαζόμενη στήριξη προς τις ουκρανικές κρατικές εταιρίες και τον ιδιωτικό τομέα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Διεθνούς Χρηματοδοτικού Οργανισμού (IFC) ανέρχεται σε 3,4 δισεκ. δολάρια», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας σε όλο αυτό τον πόλεμο και πέραν αυτού και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα όπως πρέπει», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της G7.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Σχεδόν 20 δισ. δολάρια κινητοποιούν οι G7 για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα