Σαντορίνη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για το ναυάγιο του Sea Diamond και την ανέλκυση του πλοίου!

17:18 26/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Με καθυστέρηση 13 ετών εκδικάστηκε την Πέμπτη (24-09-2020) στο Εφετείο Πειραιά η αγωγή του Δήμου Θήρας για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» το 2007, στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός στη Σαντορίνη.

Ο Δήμος είχε καταθέσει αγωγή τον Απρίλιο του 2013 κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, των δύο διαχειριστριών του πλοίου και της ασφαλιστικής εταιρείας, ζητώντας την ανέλκυση του «Sea Diamond». Επίσης, ζητούσε αποζημίωση 7 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη λόγω υποβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος

που προκλήθηκε λόγω της ρύπανσης και 3 εκατ. ευρώ, λόγω του γεγονότος ότι το νησί δυσφημίστηκε από τη ρύπανση.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε την πρωτόδικη απόφασή του, μέσα σε λίγους μήνες, κάνοντας δεκτό το αίτημα του Δήμου, επιβάλλοντας στην πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου και σε καταβολή αποζημίωσης 8.000.000 ευρώ υπέρ του Δήμου.

Οι υπεύθυνοι του «Sea Diamond» υπέβαλαν έφεση και η υπόθεση μετά από μια σειρά αναβολών δεν εκδικάστηκε σε δεύτερο επί έξι χρόνια! Η υπόθεση πήρε τρεις φορές αναβολή και διενεργήθηκαν δύο πραγματογνωμοσύνες οι οποίες ήταν εις βάρος των υπευθύνων των εταιρειών.

Την περασμένη Πέμπτη, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους του κρουαζιερόπλοιου νέα αναβολή, αλλά το Εφετείο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και μέσα στους επόμενους πέντε μήνες αναμένεται η δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό για το αν θα υποχρεωθεί η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία να ανελκύσουν το «Sea Diamond», 13 χρόνια μετά το ναυάγιο.

Πηγή: cyclades24.gr

To άρθρο Σαντορίνη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για το ναυάγιο του Sea Diamond και την ανέλκυση του πλοίου! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα