Σάκης Αρναούτογλου για κακοκαιρία EVA: Πότε θα φτάσουν Αττική και Θεσσαλονίκη οι καταιγίδες

19:40 3/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Καταιγίδες έρχονται σε όλη την Ελλάδα τις επόμενες ώρες και ημέρες, καθώς η κακοκαιρία EVA αναμένεται να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου

είπε για την κακοκαιρία EVA ότι τα πρώτα πυκνά σύννεφα θα έρθουν από τα βορειοδυτικά την Παρασκευή (4/11) και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από την Κέρκυρα ενώ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Ακόμη, προς το βράδυ του Σαββάτου, τα σύννεφα από τη δυτική Ελλάδα θα φτάσουν στα πιο ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και τα φαινόμενα θα επηρεάσουν Αττική και Θεσσαλονίκη ενώ μες στη νύχτα του Σαββάτου, δηλαδή από τις 21:00 και μετά και τα ξημερώματα της Κυριακής, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση.

Τα πιο έντονα φαινόμενα την Κυριακή αναμένονται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας, με την Πέλλα, την Πιερία, την Καβάλα και τα νότια τμήματα των Σερρών να δέχονται έντονες καταιγίδες.

Η Αττική, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα επηρεαστεί από τα έντονα φαινόμενα μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ από κατά στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει από τα δυτικά της χώρας. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται μόνο κάποια φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτικά οι προβλέψεις για την κακοκαιρία EVA από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Υπενθυμίζεται ότι για την κακοκαίρια EVA έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ αλλά και οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

To άρθρο Σάκης Αρναούτογλου για κακοκαιρία EVA: Πότε θα φτάσουν Αττική και Θεσσαλονίκη οι καταιγίδες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα