Σακελλαροπούλου για Γενοκτονία Αρμενίων: Χρέος μας η διαρκής εγρήγορση απέναντι στις διακρίσεις

12:06 24/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Με αφορμή την 107η επέτειο που συμπληρώνεται φέτος από την Γενοκτονία των Αρμενίων, κατά τη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον 1.500.000 άνθρωποι εξοντώθηκαν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα για αυτή την «μελανή σελίδα της ιστορίας». 

«Με συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από 107 χρόνια» σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα

Σακελλαροπούλου, σε δήλωση της. 

Και προσθέτει: «Η τραγωδία αυτή συνιστά μελανή σελίδα της ιστορίας και μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαία είναι η προστασία της ζωής, η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπέδωση της διαφορετικότητας στην εθνικότητα, τη θρησκεία και την ταυτότητα. Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών».

To άρθρο Σακελλαροπούλου για Γενοκτονία Αρμενίων: Χρέος μας η διαρκής εγρήγορση απέναντι στις διακρίσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σακελλαροπούλου, Γενοκτονία Αρμενίων, Χρέος,sakellaropoulou, genoktonia armenion, chreos