Ρώσος αθλητής ανέβηκε στο βάθρο με το Ζ και δίπλα ήταν ένας Ουκρανός

08:20 7/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η εμφάνιση αθλητή της Ρωσίας που πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής στο Κατάρ και κατέλαβε την τρίτη θέση στους παράλληλους ζυγούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ο Ιβάν Κούλιακ εμφανίστηκε στο βάθρο για να παραλάβει το μετάλλιο του, φορώντας εμφάνιση που είχε γραμμένο το Ζ, το γράμμα που έχουν τα ρωσικά άρματα μάχης. 

Η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής έδωσε άδεια σε αθλητές της Ρωσίας

να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κατάρ, αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η συγκεκριμένη ενέργεια του Ιβάν Κούλιακ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. 

Είναι ενδεικτικά τα σχόλια πολλών χρηστών στα social media, για την κίνηση του Ρώσου αθλητή να φορέσει στολή με το γράμμα Ζ και είναι πλέον εμφανές ότι κινδυνεύει με τιμωρία από την παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής.

Russian Ivan Kuliak wore the letter Z on his chest during the Artistic Gymnastics World Cup in Doha.
The Z is reportedly a symbol of support for Russia's invasion of Ukraine. (Kuliak won bronze in parallel bars. Ukraine's Kovtun Illia won gold.)https://t.co/iZ1Kb5RIUq pic.twitter.com/Qi6wGHMGHO

— Rick Westhead (@rwesthead) March 5, 2022

Αξίζει τέλος να σημειωθεί την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ουκρανός Ιλία Κοφτούν, ο οποίος προφανώς βρισκόταν δίπλα του στο βάθρο κατά την διάρκεια της απονομής.  

Russian gymnast wears symbol of Ukraine invasion while sharing podium with Ukranian rival https://t.co/M1VdfeuAWB

Daily Mail Online (@MailOnline) March 6, 2022

Με πληροφορίες από Daily Mail

To άρθρο Ρώσος αθλητής ανέβηκε στο βάθρο με το Ζ και δίπλα ήταν ένας Ουκρανός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα