Ρωσία: Σε λίστα καταζητούμενων μία από τους δικηγόρους του Αλεξέι Ναβάλνι – Κατηγορείται για «εξτρεμιστική δράση»

17:16 2/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Δεν φαίνεται να έχει τέλος το «κυνηγητό» όχι μόνον του Αλεξέι Ναβάλνι, αλλά και των υποστηρικτών του ή ακόμη και των δικηγόρων που τον υπερασπίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης στη Ρωσία.

Φαίνεται πως ο «ορκισμένος εχθρός» του Ρώσου προέδρου Πούτιν και σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, εξακολουθεί να αποτελεί κάποιου είδους «κίνδυνο» για τη Μόσχα.

Ακόμη και η μεταφορά του Ναβάλνι σε μια σωφρονιστική αποικία κρατουμένων βόρεια του Αρκτικού Κύκλου που βρίσκεται στο Καρπ στην περιοχή

Γιαμάλ- Νενέτς της Ρωσίας, περίπου 1.900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, δεν φαίνεται να θεωρείται αρκετή.

Σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών συμπεριέλαβε μία δικηγόρο του φυλακισμένου Ναβάλνι στη λίστα των καταζητούμενων, αφότου καταδικάσθηκε ερήμην για «εξτρεμιστική δράση», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

#Russia. The Interior Ministry is looking for Alexei Navalny’s lawyer Olga Mikhailova, who left Russia.
For what? For the same thing that the oppositionist’s previous lawyers were detained for – alleged “participation in an extremist organization”.

Source: Meduza. pic.twitter.com/axXzwHOsWX

— Belsat in English (@Belsat_Eng) February 2, 2024

 

Η δικηγόρος Όλγκα Μιχαήλοβα είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι έχει ήδη εγκαταλείψει τη Ρωσία την περίοδο που της απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Τρεις άλλοι δικηγόροι του Ναβάλνι συνελήφθησαν τον Οκτώβριο ως ύποπτοι που ανήκουν σε «εξτρεμιστική οργάνωση».

Lawyer Olga Mikhailova has said she was vacationing in Jordan when three other former and current Navalny lawyers were detained in October 2023 and chose to stay abroad following their arrests. https://t.co/yhC9LUNIFf

— The Moscow Times (@MoscowTimes) February 2, 2024

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι λένε ότι οι αρχές μετά την σύλληψη των δικηγόρων του ετοιμάζονται να τον απομονώσουν ακόμη περισσότερο στη φυλακή όπου εκτίει συνολικά ποινές που υπερβαίνουν τα 30 χρόνια.

 

To άρθρο Ρωσία: Σε λίστα καταζητούμενων μία από τους δικηγόρους του Αλεξέι Ναβάλνι – Κατηγορείται για «εξτρεμιστική δράση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι – Κατηγορείται,rosia, alexei navalni – katigoreitai