Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάνι τοποθετήθηκε σε πτέρυγα φυλακών με κρατούμενους για φόνο

20:09 23/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Μαζί με κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για φόνο έβαλαν οι ρωσικές αρχές τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον επικριτή του Κρεμλίνου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νέα φυλακή.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε στη φυλακή ΙΚ-6, στην περιοχή Βλαντιμίρ της Ρωσίας, και τοποθετήθηκε στην πτέρυγα με τους κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για φόνο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Και οι κατάδικοι είναι καλοί. Ήρεμοι και φιλικοί. Όταν ήρθα

εδώ σκέφτηκα αμέσως ότι είναι δολοφόνοι. Έτσι αποδείχθηκε. Σχεδόν όλοι τους είναι δολοφόνοι. Οι ποινές είναι τεράστιες. Τα δικά μου 9 χρόνια εδώ είναι η μικρότερη ποινή, λες και είμαι παιδί προσχολικής ηλικίας. Ο μέσος όρος των ποινών είναι 13- 15 χρόνια. Υπάρχουν 19 και 20 χρόνια. Πρόκειται για άτομα που έχουν διαπράξει δύο φόνους» έγραψε Ναβάλνι.

Όπως λέει ο ίδιος ο Ναβάλνι με ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί σε μεγάλες ποινές «είναι πιο εύκολο» να κάθεσαι μαζί τους. «Υπάρχει λιγότερη φασαρία, λιγότεροι μικροκαβγάδες. Παρότι και οι ίδιοι εξαρτώνται παρά πολύ από την διεύθυνση των φυλακών», πρόσθεσε.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Алексей Навальный (@navalny)

Ο κάθε κρατούμενος ζει το δικό του δράμα, τη δική του τραγωδία με το θύμα του, την προσωπική του τραγωδία. «Πεπρωμένα που καταστράφηκαν εξαιτίας των παθών ή απλώς επειδή βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».

Στις 22 Μαρτίου, δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Ναβάλνι για απάτη και έλλειψη σεβασμού προς το δικαστήριο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι του κοινοποιήθηκαν κατηγορίες για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισύρουν επιπλέον ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ / Με πληροφορίες από novayagazeta.europe

To άρθρο Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάνι τοποθετήθηκε σε πτέρυγα φυλακών με κρατούμενους για φόνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα