Ρωσία: Νεκρός βρέθηκε πρώην στέλεχος της Gazprombank στο διαμέρισμά του μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους

16:57 19/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ένας πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου και αντιπρόεδρος της Gazprombank βρέθηκε νεκρός στο πολυτελέστατο διαμέρισμά του αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών, στη Μόσχα. Δίπλα στο άψυχο σώμα του 51χρονου πολυεκατομμυριούχου, Βλαντισλάβ Αβαγιέφ, ήταν νεκρή και η 47χρονη «έγκυος» σύζυγός του, Γελένα, και η μικρότερη κόρη τους, η 13χρονη Μαρία.

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι σοροί τους – όλες με τραύματα από πυροβολισμό – βρέθηκαν από την ενήλικη κόρη του ζευγαριού, Αναστασία, η οποία πήγε στο διαμέρισμα της οικογένειάς της στη Μόσχα, αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει

μαζί τους. Η ίδια δήλωσε στις Αρχές πως το όπλο ήταν στο χέρι του πρώην αξιωματούχου του Κρεμλίνου, όταν βρήκε τους νεκρούς.

Οι ερευνητές είπαν ότι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη σφαγή στο πολυτελές διαμέρισμα του 14ου ορόφου, που έγινε «με το πιστόλι του Αβάγιεφ», και ερευνούν τυχόν δράστες που να έχουν σχέση με την εργασία και την προσωπική του ζωή του πρώην αξιωματούχου.

Ποιος ήταν ο Βλαντισλάβ Αβαγιέφ

Ο 51χρονος εργαζόταν ως στέλεχος στην Gazprombank, μια τράπεζα που συμμετείχε στο σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν για το φυσικό αέριο και την απαίτησή του να λαμβάνει πληρωμές σε ρούβλια από τις δυτικές χώρες, αναγκάζοντάς τες να ανοίξουν λογαριασμό σε αυτή.

STRAGE A CASA DELL'EX VICEPRESIDENTE DI GAZPROMBANK, VLADISLAV AVAYEV: LUI, LA MOGLIE E LA FIGLIA… https://t.co/rCgigP3lI6 pic.twitter.com/3Zy4wZKhV3

— Dagospia (@_DAGOSPIA_) April 19, 2022

Αν και είχε αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου της ιδιωτικής αυτής τράπεζας, δεν έγινε ποτέ σαφές εάν διατήρησε διασυνδέσεις με αυτήν.

Είχε διατελέσει, επίσης, και αναπληρωτής επικεφαλής ενός σημαντικού τμήματος στην κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ είχε δημιουργήσει τη μεγάλη περιουσία του από την κατασκευαστική του εταιρεία.

Ποια είναι τα σενάρια για την ξεκληρισμένη οικογένεια

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται για το φονικό είναι ότι ο 51χρονος ζήλευε τη σύζυγό του από τη στιγμή που έμαθε ότι είναι έγκυος στο παιδί του οδηγού του πολυεκατομμυριούχου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η DailyMail, οι απόψεις διίστανται για το αν η νεκρή ήταν όντως έγκυος.

Άλλες μαρτυρίες, επιβεβαιώνουν μεν τη ζήλεια του πρώην αξιωματούχου του Κρεμλίνου, αλλά αναφέρουν ότι είχε ανακαλύψει ότι η γυναίκα του τον απατούσε με τον οδηγό του, ενώ ο οδηγός του είχε παραιτηθεί από τις υπηρεσίες του.

Όμως, πηγές από τους ερευνητές της αστυνομίας αναφέρουν ότι γίνονται έρευνες για μια σειρά από στοιχεία, καθώς υπήρχαν και οι ισχυρισμοί ότι το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη σχετικά με οικονομικά θέματα.

Στο πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο είχε κλειδώσει ο 51χρονος από μέσα, βρέθηκαν συνολικά 13 όπλα, σύμφωνα με την κόρη του, Αναστασία. Μια γειτόνισσα δήλωσε: «Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και φωνές. Μια γυναίκα ούρλιαζε. Στη συνέχεια ακούστηκαν δύο ακόμη πυροβολισμοί και τα ουρλιαχτά σταμάτησαν».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «κοίταξα έξω από το παράθυρο – νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα… Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν, η μητέρα μου μου είπε ότι ήταν σίγουρα πυροβολισμοί».

Άλλοι γείτονες κάνουν λόγο για «κατάθλιψη» λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι δυτικές χώρες κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

To άρθρο Ρωσία: Νεκρός βρέθηκε πρώην στέλεχος της Gazprombank στο διαμέρισμά του μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Νεκρός, Gazprombank,rosia, nekros, Gazprombank