Ρωσία: Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου μετά την «βόμβα» του αποκλεισμού από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ

16:09 18/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε την απόφαση του CAS, για αποκλεισμό της χώρας από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις των επόμενων δυο ετών.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την Παρασκευή (18.12.2020) την λύπη του για την απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) της Λοζάνης, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία αποκλείεται για δύο χρόνια από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Θυμίζουμε ότι η… σημαία της Ρωσίας θα λείψει από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

του Τόκιο το 2021 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, αλλά και από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ, για παράβαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ.

Click4more: Οριστικός ο αποκλεισμός της Ρωσίας από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας την απόφαση του CAS δήλωσε: «Εμείς φυσικά εκφράζουμε την λύπη μας σε σχέση με την απόφαση αυτή» την οποία «φυσικά βλέπουμε αρνητικά».

Την ίδια στιγμή ο κ. Πεσκόφ θεωρεί ότι είναι σημαντικό που η απόφαση της CAS επιτρέπει στους Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις . «Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν την διεθνή τους παρουσία και την αθλητική τους φόρμα. Είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά του ντόπινγκ σαν το μεγαλύτερο κακό σ’ αυτόν τον τομέα όπως επανειλημμένα έχει πει ο Ρώσος πρόεδρος σε ομιλίες του».

Τέλος, προσέθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί στενές επαφές με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Ρωσία: Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου μετά την «βόμβα» του αποκλεισμού από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα