Ρόδος: Ισόβια στον 52χρονο για τη δολοφονία 55χρονου για ναρκωτικά – «Έπαθα μπλακ άουτ και τον σκότωσα»

14:43 13/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Ποινή ισόβιας κάθειρξης σε 52χρονο για τη δολοφονία 55χρονου τοξικομανή στη Ρόδο. Ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση «ελαττωμένης ικανότητας για καταλογισμό, λόγω των στερητικών συνδρόμων που ένιωθε».

Ειδικότερα, ο 52χρονος από τη Ρόδο κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» του 55χρονου συγκάτοικού του, και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Την ποινή επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, παρά το ό,τι ο 52χρονος υποστήριξε ότι τελούσε σε σύγχυση και

δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί.

Απέδωσε το έγκλημα σε «βρασμό ψυχικής ορμής» ή ότι βρισκόταν σε «κατάσταση ελαττωμένης ικανότητας για καταλογισμό λόγω των στερητικών συνδρόμων που ένιωθε» και που τον οδήγησαν σε βίαιη αντίδραση έναντι του φίλου του.

Το θύμα δεν του έδινε διεγερτικά χάπια για να ικανοποιήσει την εξάρτησή του!

Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο θάνατος του 55χρονου επήλθε από «πνιγμό από το αίμα που συσσωρεύθηκε στον λαιμό και στους πνεύμονές του από τα σφοδρά χτυπήματα που υπέστη από τον δράστη».

Το έγκλημα έγινε στις 26 Απριλίου 2022 στο σπίτι της οδού Αισχίνης στη Ρόδο, όπου συγκατοικούσαν δράστης και θύμα.

Ρόδος: Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το βράδυ της 25ης Απριλίου ο δράστης αρχικά διαπληκτίστηκε με τον συγκάτοικό του και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω.

Έπειτα τον γρονθοκόπησε πάλι με πρωτοφανή σφοδρότητα και μανία, επανειλημμένα, στη συνέχεια τον έσυρε και τον έβαλε στο κρεβάτι, έβγαλε τα ρούχα του θύματος, τα οποία είχαν ίχνη αίματος και του έβαλε καθαρά.

Έκρυψε σε χώρο του σαλονιού κουβέρτα με ίχνη αίματος και φρόντισε να πλύνει στο πλυντήριο όλα τα ματωμένα ρούχα επειδή θα τον ενοχοποιούσαν.

Κατόπιν, φρόντισε να αλλοιώσει τη σκηνή του εγκλήματος, σφουγγαρίζοντας και σκουπίζοντας τα ίχνη αίματος που υπήρχαν στον χώρο, καθώς επίσης και τα αίματα στο πρόσωπο του θύματος.

Αμέσως μετά πήγε σε σπίτι φίλου του για να τον φιλοξενήσει, ενώ το πρωί τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ και την αστυνομία, δηλώνοντας τον αιφνίδιο θάνατο του 55χρονου.

Απολογούμενος είχε πει πως το θύμα ήταν χρήστης ναρκωτικών, όπως και ο ίδιος και ότι του είχε δώσει 40 ευρώ για να αγοράσει σίσα ή κρύσταλλο ή αμφεταμίνη.

Όταν γύρισε του ζήτησε να του δώσει το μερίδιό του, εκείνος του έλεγε να περιμένει, αλλά τότε θύμωσε, τον έσπρωξε, και μετά έπαθε… «μπλακ άουτ».

To άρθρο Ρόδος: Ισόβια στον 52χρονο για τη δολοφονία 55χρονου για ναρκωτικά – «Έπαθα μπλακ άουτ και τον σκότωσα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος, Ισόβια, 52χρονο, 55χρονου, – Έπαθα,rodos, isovia, 52chrono, 55chronou, – epatha