Ρόδος: Η καταγγελία για βιασμό σε παραλία της γύρισε μπούμερανγκ και κινδυνεύει να πληρώσει 60.000 ευρώ

09:21 22/3/2022 - Πηγή: NewsIt

O υποτιθέμενος βιασμός της κοπέλας σε παραλία πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τους κατηγορούμενους αρχικά να περνούν στην αντεπίθεση με στοιχεία. Η Ρόδος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης…

Ανατροπή με νέα στοιχεία για την υπόθεση που άρχισε να απασχολεί τις Αρχές το καλοκαίρι του 2019. Τότε η Ρόδος βρέθηκε στο επίκεντρο από την καταγγελία νεαρής, αλλά ο βιασμός της αποδείχθηκε ένα σκέτο παραμύθι. Η γυναίκα από τη Νορβηγία διέσυρε δύο άτομα, γιατί ήθελε όπως αποκαλύφθηκε να κερδίσει τα χρήματα από την ασφάλεια που είχε κάνει. Τώρα όμως κινδυνεύει να δώσει αποζημίωση 60.000 ευρώ, καθώς οι δύο Αλβανοί, που τότε είχαν συλληφθεί, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης εις βάρος Νορβηγής προσέφυγαν χθες δύο Αλβανοί κάτοικοι της Ρόδου, που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό της. Η κοπέλα την 24η Ιουλίου 2019 τέλεσε όπως υποστηρίζουν εις βάρος τους τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης καθόσον εμφανίστηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και κατήγγειλε ότι δήθεν ο πρώτος την βίασε και πως ο δεύτερος συνέδραμε ως άμεσος συνεργός του πρώτου.

Τους ίδιους ψευδείς ισχυρισμούς της επανέλαβε και ενώπιον της κ. Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ρόδου την 26η Ιουλίου 2019. Οπως τονίζουν την 24η Ιουλίου 2019 διασκέδαζαν μαζί με πλήθος άλλων νεαρών ατόμων στην πλέον γνωστή περιοχή της Ρόδου, στην οδό Ορφανίδου όπου η διασκέδαση ξεκινά κυρίως μετά τις 12 το βράδυ και διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η εναγόμενη βρισκόταν επίσης στον πεζόδρομο της οδού μαζί με την παρέα της και διασκέδαζαν σε διπλανό μπαρ. Πέρασε από μπροστά τους, έδειχνε ότι ήθελε να πιάσει κουβέντα μαζί τους και πρώτος της μίλησε ο δεύτερος. Εκείνη, όπως υποστηρίζουν, έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον πρώτο. Ξαφνικά άρχισε να τον φιλάει στο στόμα και εκείνος της πρότεινε να πάνε στην παραλία απέναντι από την οδό Ορφανίδου. Εκείνη δέχθηκε με προθυμία. Εφυγαν αγκαλιά διασχίζοντας το δρόμο που συνδέει την οδό Ορφανίδου με την παραλία, και γελούσαν. Στην παραλία κάθισαν σε μία ξαπλώστρα όπου είχε επαφή με τη συναίνεσή της. Μετά την ολοκλήρωση της πράξης, έφυγαν πάλι αγκαλιά προς την οδό Ορφανίδου.

Κατά τη διαδρομή η εναγόμενη έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό της και ο πρώτος δεν την εμπόδισε διότι δεν τον ενδιέφερε αν θα κρατούσε φωτογραφίες του ή όχι στο κινητό της. Επιπλέον αγκαλιά διέσχισαν την παραλιακή οδό και στη συνέχεια πήγαν στον πεζόδρομο της οδού Ορφανίδου. Εκεί βρισκόταν ο δεύτερος και η παρέα της, περίπου 4-5 κορίτσια.

Ο πρώτος την συνόδευσε μέχρι την παρέα της, φιλήθηκαν για τελευταία φορά στο στόμα και αποχαιρετίστηκαν. Την επομένη βραδιά ευρίσκοντο για διασκέδαση στο Φαληράκι όταν ξαφνικά άνδρες του Λιμενικού τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου τους γνωστοποιήθηκε η κατηγορία. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Η σύλληψή τους για τον υποτιθέμενο βιασμό έκανε το γύρο του ελληνικού αλλά και του αλβανικού διαδικτύου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες και ιστοσελίδες και στις δύο χώρες, έγινε αντικείμενο συζήτησης και χλευασμού πανελλαδικά αλλά και στην Αλβανία, τα ονόματά τους αν και δεν δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες, εντούτοις δια της πλαγίας οδού μαθεύτηκαν αστραπιαία μεταξύ των ομοεθνών τους στη Ρόδο, όπου διαμένουν επί σειράν ετών άλλα μέλη της οικογενείας τους.

Η κοπέλα όπως τονίζουν, ευρισκόμενη στην Ρόδο για ολιγοήμερες θερινές διακοπές, επεδίωξε την καταδίωξή τους, με σκοπό να εισπράξει χρηματική αποζημίωση από την ταξιδιωτική της ασφάλεια, παραβλέποντας και αδιαφορώντας για τον διασυρμό τους και για τις επιπτώσεις που θα είχε η καταδίωξή τους αυτή. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η σε βάρος τους υπόθεση για το αδίκημα του βιασμού εισήχθη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο αποφάνθηκε με το με αριθμό 7/17-02-2020 απαλλακτικό του βούλευμα να μην ασκηθεί καμία κατηγορία σε βάρος τους. Με την αγωγή, που άσκησε η συνήγορός τους, διεκδικούν το συνολικό ποσό των 60.000 ευρώ για έκαστο προς αποκατάσταση της ηθικής τους βλάβης.

To άρθρο Ρόδος: Η καταγγελία για βιασμό σε παραλία της γύρισε μπούμερανγκ και κινδυνεύει να πληρώσει 60.000 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα