Ρόδος: Δεν ήταν ερωτευμένοι αλλά μεγάλοι απατεώνες – Τα παραμύθια που δύο γυναίκες πλήρωσαν ακριβά

11:38 27/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο έρωτας που πουλούσαν ήταν το κλειδί της απάτης. Η Ρόδος περιμένει τις αποφάσεις, με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται να προκαλούν αίσθηση…

Τρεις υποθέσεις απάτης εκ των οποίων οι δύο αφορούν σε περιουσιακή βλάβη γυναικών που πείσθηκαν από αετονύχηδες που της «πούλησαν έρωτα» ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα και χρειάζονταν την οικονομική τους βοήθεια, θα απασχολήσουν εντός της ημέρας την συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας Γάλλος ο οποίος

κατηγορείται ότι στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2018 έως την 24η Οκτωβρίου 2018, αφού ξεκίνησε να συνομιλεί με μια Ελληνίδα κάτοικο της Ρόδου, μέσω της εφαρμογής Messenger του Facebook την παγίδεψε. Της είπε ότι βρέθηκε στο Μάλι για επαγγελματικούς λόγους, ότι είναι χήρος με ένα παιδί, ότι συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ότι είναι μεγάλη ανάγκη να του καταθέσει τμηματικά το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.133,75 ευρώ. Κάτι που η γυναίκα έκανε με τα ίχνη του δράστη να εξαφανίζονται αμέσως μετά.

Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας Τούρκος, κάτοικος Κωνσταντινούπολης. Κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου 2019 έως 9 Μαΐου 2019, αφού απέκτησε επικοινωνία με μια κάτοικο της Ρόδου, μέσω της ίδιας διαδικτυακής εφαρμογής, της «έφαγε» 20.500 €. Της είπε ότι ήθελε να της στείλει δέμα με ένα δώρο και με διάφορα τεχνάσματα επικαλούμενος δυσκολίες αποστολής από την εταιρεία ταχυμεταφορών την έπεισε να του καταβάλει μέσω 8 τραπεζικών εμβασμάτων το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενοι για απάτη κατά συναυτουργία είναι 3 Έλληνες κάτοικοι στο Αιγάλεω, τον Πειραιά και το Γαλάτσι. Σε αυτή την περίπτωση που εκτυλίχθηκε το 2019, παγίδεψαν γυναίκα στην οποία δήθεν ήθελαν να πουλήσουν ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας. Της απέσπασαν συνολικά 600 ευρώ.

 

To άρθρο Ρόδος: Δεν ήταν ερωτευμένοι αλλά μεγάλοι απατεώνες – Τα παραμύθια που δύο γυναίκες πλήρωσαν ακριβά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα