Ρέθυμνο: Η πόλη με το ξεχωριστό αποτύπωμα και τις καταπληκτικές παραλίες

10:22 21/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Το Ρέθυμνο, ο δήμος της Κρήτης που έρχεται τρίτος στην κατάταξη όσον αφορά το μέγεθος του, δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στο ευλογημένο νησί που ανήκει.

Γεμάτο από μέρη, που διηγούνται την μακραίωνη ιστορία του για να περπατήσεις και ονειρικές παραλίες για να βουτήξεις, όταν επισκεφτείς το Ρέθυμνο εκτός από την εξαίσια κουζίνα του, θα πάρεις μια γεύση από αυθεντική κρητική φιλοξενία, μα πάνω απ’ όλα την γεύση μιας άλλης ποιότητας ζωής.

Η παλαιά πόλη του Ρεθύμνου είναι

η αφετηρία της εξερεύνησης σου στο νησί. Αποτελεί ένα κράμα ανατολής με δύση, αφού διατηρεί επιρροές απ’ την εποχή της Τουρκικής κατοχής σε συνδυασμό με το Ενετικό στοιχείο που δίνει δυναμικά το αρχιτεκτονικό παρόν του.

Περιηγήσου στα μονοπάτια της παλαιάς πόλης, διασχίζοντας το πέρασμα της Μεγάλης Πόρτας του 16ου αιώνα και άσε τα αξιοθέατα να σε ταξιδέψουν μέσα απ’ τις ιστορίες που έχουν να σου διηγηθούν.

Ο πρώτος σου σταθμός δεν θα μπορούσε να είναι παρά το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου. Χτισμένο το 13ο αιώνα, διατηρεί ακόμα ανέπαφη την παλιά του αίγλη, αφού βρίσκεται σε άριστη κατάσταση παρά το πέρας των χρόνων.

Τα νερά του που άλλοτε αποτελούσαν αραξοβόλι πολεμικών πλοίων, πλέον φιλοξενούν ψαρόβαρκες δίνοντας την ανάλογη γραφική πινελιά στο τοπίο. Κατά μήκος του πολυσύχναστου λιμανιού θα βρεις ταβέρνες και καφέ για να απολαύσεις το φαγητό ή το ποτό σου, με θέα τον δεύτερο μεγαλύτερο φάρο μετά απ’ αυτόν των Χανίων.

Κι αφού ολοκληρώσεις τον περίπατο σου, χρησιμοποίησε το λιμάνι ως ορμητήριο για την δεύτερη σου στάση.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Ρέθυμνο: Η πόλη με το ξεχωριστό αποτύπωμα και τις καταπληκτικές παραλίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα