Ρεάλ Μαδρίτης: Ο κορονοϊός έφερε «ψαλίδι» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

22:35 8/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Αθλητές, προπονητές και υπάλληλοι του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού τμήματος της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση του συλλόγου, για περικοπές στους μισθούς τους.

Η πανδημία του κορονοϊού και η ανάγκη να παραμείνει… βιώσιμη οικονομικά η Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε «ψαλίδι» στις αποδοχές του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού τμήματος της.

Η «βασίλισσα» ανακοίνωσε πως οι αθλητές, προπονητές και υπάλληλοι των δύο ομάδων του συλλόγου συμφώνησαν να υπάρξει «ψαλίδι» στις αποδοχές τους για τη φετινή σεζόν.

Η μείωση που θα υπάρξει

θα είναι ύψους 10% ή 20% και θα καθοριστεί ανάλογα με τη συνέχιση ή όχι των διοργανώσεων που συμμετέχουν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των μισθών της ποδοσφαιρικής Ρεάλ είναι στα 283 εκατ. ευρώ (ξέχωρα από μπόνους και πριμ τίτλων) κι ως εκ τούτου με το (συμφωνημένο) «ψαλίδι» του 10% οι «μερένχες» θα γλιτώσουν περίπου 28 εκατ. ευρώ, ενώ εάν δεν επιστρέψουν φέτος οι ομάδες στο γήπεδο, το τελικό όφελός για το κλαμπ θα φτάσει τα 56 εκατ. ευρώ (20%).

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι υπερήφανη για όλους εκείνους που συνθέτουν αυτή τη μεγάλη οικογένεια και την αδιάκοπη κουλτούρα των αξιών της, η οποία γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή». Αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Αυτή τη στιγμή, κανείς στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να προσεγγίσει το ακριβές μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στο κλαμπ από την πανδημία. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση οι μεγάλοι χορηγοί της θα αρχίσουν να ζητούν περικοπές. Τα έσοδα της Ρεάλ από χορηγίες είναι περίπου 757 εκατ ευρώ.

To άρθρο Ρεάλ Μαδρίτης: Ο κορονοϊός έφερε «ψαλίδι» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα