Πυρκαγιές σε Ροδόπη και Όλυμπο έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική – Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό αέρα

20:53 6/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές, για ακόμα μία ημέρα, που προβλέπεται δύσκολη για τους πυροσβέστες σε όλη τη χώρα, καθώς πνέουν και δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο τους.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην Αρδεία Ροδόπης. Στο σημείο εκτός από τα επίγεια, επιχειρούν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αρδεία Ροδόπης. Επιχειρούν 35 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα
(@pyrosvestiki) August 6, 2023

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε δάσος και δύσβατη περιοχή, μακριά από οικισμό.

Την ίδια ώρα, στην Καρυά Ελάσσονας, στον Όλυμπο, αυξήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλέον 35 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο, με 5 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος, επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη…

pic.twitter.com/9LZ0tYHg6z

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 30, 2023

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ξάνθη

Στο μεταξύ, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε ελαιώνες και καλαμιές, στην περιοχή Θαλασσιά Ξάνθης πηγαίνει πολύ καλύτερα.

Στο σημείο πήγαν 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα αλλά και δύο αεροσκάφη και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Θαλασσιά Ξάνθης. Επιχειρούν 21 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 2 Α/Φ

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 6, 2023

Υπό πλήρη έλεγχο, είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκε έγκαιρα κλιμάκιο της πυροσβεστικής, 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Συνολικά 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

To άρθρο Πυρκαγιές σε Ροδόπη και Όλυμπο έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική – Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό αέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα