Πυρ και μανία ο Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση! Τα «έτοιμα» lockdown και οι περιοχές που «βράζουν»

23:26 28/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Κάθε άλλο παρά… συνηθισμένη ήταν η ενημέρωση που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή, 28.05.2021, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε κάποια νέα «ανοίγματα» που έρχονται από Δευτέρα, 31/05, κάτι που ήταν αναμενόμενο, ωστόσο έκρουσε πολλαπλά καμπανάκια.

Αρχικά για περιοχές που ήδη «φλερτάρουν» με το κόκκινο, αλλά και για το τι θα γίνει σε περιοχές που τυχόν

θα «κοκκινίσουν» μέσα στο καλοκαίρι.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «εξερράγη» για το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση, μόλις άκουσε τα σενάρια που διακινούνται για… αντάρτικο στον χώρο με κάποιους να λένε πως επιχειρηματίες θα βάλουν μουσική κι ας απαγορεύεται.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα… κακά μαντάτα.

Καμπανάκι για πέντε περιοχές

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πέντε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου τούτη την ώρα η επιδημιολογική εικόνα «κοκκινίζει» αντί να αποκλιμακώνεται.

Συγκεκριμένα μίλησε για τους δήμους Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου και συνέστησε μεγάλη προσοχή.

Click4more: 30άρηδες έτοιμοι για όλα… τα εμβόλια! Ανοίγει η πλατφόρμα και με τα τέσσερα διαθέσιμα – Οι επόμενοι και η «προσγείωση» Μαγιορκίνη

Από εκεί και πέρα, ανακοίνωσε πως από 31/05 ενεργοποιείται ένα νέο εργαλείο. Συγκεκριμένα στο covid19.gov.gr θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες:

Τον δείκτη θετικότητας, δηλαδή τα θετικά κρούσματα ως προς τα τεστ που διενεργούνταιΤον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε 7ήμερη κυλιόμενη βάσηΤην ανοδική, καθοδική ή σταθερή τάση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδαΤον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή με τουλάχιστον μία δόση.

Αυτά είναι τα μέτρα που θα παίρνονται αν «φορτώσουν» κάποιες περιοχές

Επιπλέον, τόνισε πως η Επιτροπή των Επιδημιολόγων συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση για τη διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κι αφού απαρίθμησε τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν για να αποφασιστούν τυχόν μέτρα, έριξε… τη βόμβα:

Click4more: Τηλεργασία: Μειώνεται στο 25% από Ιούνιο – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

«Τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων, είναι τα ακόλουθα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06.00 το πρωί.Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους, απολύμανση καταλόγων στην εναλλαγή των πελατών, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, υποχρεωτική μάσα από προσωπικό και πελάτες.Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.Στην εστίαση ως 4 άτομα στο κάθε τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (εκεί θα επιτρέπονται 6 άτομα).Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.Αναστολή των θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες ως 9 άτομα και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς.

Η έκρηξη Χαρδαλιά για την μουσική

Για τις συζητήσεις σχετικά με την λειτουργία της μουσικής στα καταστήματα εστίασης τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση που έκανε λόγο “για αντάρτικο” επιχειρηματιών της εστίασης στο θέμα αυτό. Και κάπως έτι ήρθε η… έκρηξη.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Όταν λέτε ετοιμάζουν αντάρτικο τι εννοείτε; Ο καθένας θα αναλάβει και την ευθύνη αυτού. Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση που γίνεται και μάλιστα την θεωρώ πολύ επιπόλαιη την ειρωνική άποψη ότι «έλα βρε η μουσική κολλάει»; Η μουσική δεν κολλάει, προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους».

Click4more: Κορονοϊός: «Είχα εξωτερική αιμορραγία μετά το εμβόλιο» – Τι λέει ο 36χρονος που νοσηλεύεται με θρομβοπενία

Για να συνεχίσει: «Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η επιτροπή των επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει πως όταν υπάρχει, πρώτον είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Αν δεν ακούω καλά να φωνάζω δυνατότερα, άρα να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια.

Η μουσική είναι συνδυασμένη, γιατί το ξέρουμε όλοι, με το χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση μέτρων και αποστάσεων. Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί κάποιες καταστάσεις οι οποίες είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό σημείο. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλων να χαλαρώσουμε, να βρεθούμε με τους οικείους μας, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε. Βήμα – βήμα. Δεν μπορεί να περνάει σε μια ευνομούμενη πολιτεία την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει κάνει τεράστιες θυσίες, έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα να συζητάμε λογικές αντάρτικου».

Έκρηξης… συνέχεια!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Υπάρχουν νόμου και οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν. Σιγά σιγά θα επανέρθει η κανονικότητα. Πολύ πιο σύντομα από ό, τι κάποιοι επιθυμούν. Αν θεωρούν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα πρέπει να τινάξουμε στον αέρα όλη τη στρατηγική μας αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό διότι δεν αποκλείει κανένας το ζήτημα της μουσικής να επανέλθει αλλά θα επανέλθει με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

Click4more: Self test: Υποχρεωτικό μια φορά την εβδομάδα – Οδηγίες και διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας

Ο,τι υπάρχει με υψηλό ρίσκο μένει σε στασιμότητα μέχρι επιτέλους οι διασωληνωμένοι να πέσουν, οι άνθρωποι που φεύγουν από κοντά μας να πέσουν και τα κρούσματα να μειωθούν. Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Λογικές αντάρτικου όσο και αν κρύβουν μικρή ή μεγάλη αγωνία για κάποια πράγματα και για κάποιες επαγγελματικές ομάδες το οποίο είναι αντιληπτό, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως το θέμα της μουσικής είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και δεν το λέει η πολιτική ηγεσία, δεν το λέει ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, το λένε παγκόσμια όλοι οι επιδημιολόγοι, όλες οι έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό το θέμα.

Συγχωρείστε μου την παρέμβαση αλλά είμαι και εγώ δέκτης πολλαπλών σχολίων και επιθέσεων για το ζήτημα της μουσικής. Και δεν αντιλαμβάνομαι ειρωνικά σχόλια από ανθρώπους που ασχολούνται με τον κοινό βίο του στιλ έλα μωρέ κολλάει η μουσική; Προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική βοηθάει όμως στη διασπορά και μεγαλώνει το ρίσκο. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Δείτε το απόσπασμα (σ.σ. μετά το 13.18)

Τι ανοίγει από Δευτέρα

«Με όπλο τον εμβολιασμό και τα πολλά τεστ, θα διαχειριστούμε με ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι», είπε στην συνέχεια και ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε:

Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από 31/5. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.Η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από τις 31/5 από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγους εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.Η έναρξη των αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋποθέσεις: Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα με rapid test ή PCR, ηλεκτρονικές εγγραφές χωρίς απονομές, χωρίς θεατές με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό από την 1/6.

Περαιτέρω, τα μέλη της επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν και αποφάσισαν οι εκλογές, καθώς και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις αιρετών εκπροσώπων να διενεργούνται δια ζώσης σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα 150. Στις περιπτώσεις που τα μέλη είναι 150 και άνω τόσο οι εκλογές όσο και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις θα γίνονται με ψηφιακά μέσα. Επιπλέον η επιτροπή των επιδημιολόγων εισηγήθηκε την εξαίρεση, από την παρούσα, των εκλογικών διαδικασιών που ήδη έχουν εκκινήσει με φυσική επιστολική ψήφο και έχουν υποβληθεί και εγκριθεί βέβαια τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών και περιοδικής κατάρτισης πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, μεταφοράς εμπορευμάτων, επιβατών καθώς και να επιτρέπεται η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών για την απόκτηση ΠΕΙ και της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για την ειδική άδεια υπό την προϋπόθεση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με τήρηση των αποστάσεων, της χωρητικότητας του 50% και των υγειονομικών μέτρων. Για περαιτέρω ζητήματα, θέματα που αφορούν σε πρωτόκολλα των υπουργείων Ανάπτυξης και Ναυτιλίας θα υπάρξει ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

To άρθρο Πυρ και μανία ο Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση! Τα «έτοιμα» lockdown και οι περιοχές που «βράζουν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
lockdown, μουσικη, ελλαδα, νέα, καλοκαιρι, μυτιληνη, gov, τεστ, ΕΟΔΥ, live, βομβα mall, κορονοϊός, σημαίνει, test, διευκρινίσεις, μπλοκ, rapid, εκλογες, newsit, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, newsit.gr, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βομβα αιθριο, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, rapid, το θεμα, αδεια, βημα, ηγεσια, θεμα, μπασκετ, τεστ, φυσικη, χορος, ωρα, test, αγωνια, αυξηση, αρθρο, αλκοολ, βομβα, γινει, γινεται, γινονται, δευτερα, δημοσιο, διευκρινίσεις, εγγραφες, ειπε, υπαρχει, εκκινηση, εκρηξη, εβδομαδα, ενημερωση, εξελιξη, ερευνες, ερχονται, εστιαση, ευθυνη, ιδια, υφυπουργος, υγειονομικο, εικονα, λειτουργια, λογο, μαντατα, μπλοκ, νομοι, οικογενεια, πολιτεια, παρτυ, πρωι, ρισκο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σχολια, ταση, φορα, ωρες, αγορες, απο δευτερα, gov.gr, gov, υπουργειο, μια φορα, ομαδες, σημαίνει, θεματα, θετικα
Τυχαία Θέματα