Πτήση «τρόμου» πάνω από την Χαβάη: Τουλάχιστον 36 τραυματίες από αναταράξεις - Ανάμεσα τους και ένα μωράκι 14 μηνών

11:24 19/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Αεροπλάνο της Hawaiian Airlines αντιμετώπισε «σοβαρές αναταράξεις» σε πτήση από το Φοίνιξ προς τη Χονολουλού στη Χαβάη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 36 άτομα. Είκοσι από αυτούς μεταφέρθηκαν στα επείγοντα και οι έντεκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα μωράκι 14 μηνών. 

Χθες, Κυριακή (18.12.2022), το αεροπλάνο της Hawaiian Airlines – σύμφωνα με το CNNi – έπεσε σε σοβαρές αναταράξεις για 15 με 30 λεπτά. Το αεροσκάφος μετέφερε 278 επιβάτες και 10 μέλη πλήρωμα και το περιστατικό σημειώθηκε

λίγο πριν την προσγείωση του στη Χονολουλού, στη Χαβάη

Από τις αναταράξεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι και 20 από αυτούς μεταφέρθηκαν στα επείγοντα. Έντεκα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι και ένα μωράκι 14 μηνών. Σύμφωνα με το CNNi, οι τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εκδορές, μώλωπες και παρουσιάζουν απώλεια συνείδησης. 

Στο αεροπλάνο επέβαινε μια 18χρονη φοιτήτρια που επέστρεφε στο σπίτι της για τις χειμερινές διακοπές και δήλωσε ότι στην αρχή έμοιαζε με κανονικές αναταράξεις. Στη συνέχεια, το τρέμουλο κλιμακώθηκε γρήγορα. «Ένιωσα σαν ελεύθερη πτώση», δήλωσε στο CNN η Jacie Hayata-Ano, περιγράφοντας ότι ανασηκώθηκε από το κάθισμά της με τη ζώνη ασφαλείας της.

Δείτε βίντεο:

CNN: At least 36 people on a Hawaiian Airlines flight injured, with 20 taken to emergency rooms, after their plane encountered “severe turbulence” on a flight from Phoenix to Honolulu. pic.twitter.com/4dvUPyH6tU

— shon gables (@shongables) December 19, 2022

#BREAKING: Multiple people injured after Severe turbulence on Hawaiian Airlines

#Honolulu l #Hawaii

At least 36 people are injured, including 11 seriously after a Hawaiian Airlines flight from Phoenix to Honolulu hits severe turbulence about 30 minutes before landing pic.twitter.com/ena19dE4I4

— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) December 18, 2022

#hawaiianairlines #turbulence pic.twitter.com/rAPmXxZmWV

Star (@Star220110) December 19, 2022

Από την πλευρά της, η Hawaiian Airlines δήλωσε είχε κάνει «λεπτομερή επιθεώρηση του αεροσκάφους», πριν την πτήση. Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία σημειώνει επίσης ότι παρακολουθεί την κατάσταση και βρίσκεται στο πλευρό όσων επηρεάστηκαν από το συμβάν. 

«Ιατρική φροντίδα παρασχέθηκε σε αρκετούς επισκέπτες & μέλη του πληρώματος στο αεροδρόμιο για μικροτραυματισμούς, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν γρήγορα σε τοπικά νοσοκομεία για περαιτέρω φροντίδα», έγραψε στο Twitter η Hawaiian Airlines.

Η FAA δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό.

Με πληροφορίες από CNNi 

To άρθρο Πτήση «τρόμου» πάνω από την Χαβάη: Τουλάχιστον 36 τραυματίες από αναταράξεις - Ανάμεσα τους και ένα μωράκι 14 μηνών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα