Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη - Παρασύρθηκε και αναποδογύρισε αυτοκίνητο - Υδροστρόβιλος στο Ηράκλειο

11:42 15/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες δείχνει τα δόντια στην Κρήτη αφού βρέχει στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ σπίτια πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η κακοκαιρία έφερε ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη, αλλά και δυνατούς κεραυνούς. Στην περιοχή των Σπηλιών Ηρακλείου ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε και αναποδογύρισε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Ισχυρές

βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώνονται από το πρωί του Σαββάτου, κυρίως στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας. Η ένταση του καιρικού φαινομένου είναι τέτοια που με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, λόγω έλλειψης ορατότητας.

Επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική, υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ κατέρρευσε και γυψοσανίδα σε μαγαζί στην Αμμουδάρα.

Πολλά είναι τα προβλήματα που σημειώνονται και σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με την ορατότητα να είναι στο μηδέν και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού στον δρόμο, ενώ κεντρικός δρόμος του χωριού πλημμύρισε. 

Την ίδια ώρα σημειώνεται πως σε όλο το νησί παρατηρούνται διακοπές ρεύματος από βλάβες σε στύλους της ΔΕΗ

Υδροστρόβιλος στο Ηράκλειο

Ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο έκανε το πρωί του Σαββάτου την εμφάνιση του στην Κρήτη

Όπως διακρίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του διαδικτύου στο facebook ένας υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στα ανοιχτά του αεροδρομίου Νίκος Καζαντάκης, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

 

Προβλήματα και στα Χανιά

Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και τα Χανιά, ενώ έξω από το αεροδρόμιο τα αυτοκίνητα είχαν βυθιστεί στα λασπόνερα με τους οδηγούς να αδυνατούν να φτάσουν στην πύλη εισόδου του αεροδρομίου. 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα στα αυτοκίνητά τους για να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους, ενώ όσοι ταξίδευαν έπρεπε να αντιμετωπίσουν έναν γολγοθά.

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου, με την πυροσβεστική υπηρεσία να επιχειρεί για την άντληση του νερού.

Με πληροφορίες από cretapost.gr, ekriti.gr, creta24.gr, zarpanews.gr

To άρθρο Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη - Παρασύρθηκε και αναποδογύρισε αυτοκίνητο - Υδροστρόβιλος στο Ηράκλειο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα