Προσωρινά κρατούμενοι οι εννιά συλληφθέντες για το ναυάγιο στην Πύλο

23:50 20/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Προσωρινά υπό κράτηση θα παραμείνουν οι εννέα συλληφθέντες μετά την πολύωρη ανάκρισή τους για το ναυάγιο στην Πύλο.

Όλοι οι συλληφθέντες που κατηγορούνται ως διακινητές στο πλοίο που βυθίστηκε στην Πύλο δηλώνουν αθώοι, όμως ένας από αυτούς φέρεται να «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές.

«Δεν ανήκω σε κανέναν κύκλωμα. Ξεκίνησα κι εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο, όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω

στην Ευρώπη. Περίπου 7.000 δολάρια. Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν».

Ένας εκ των κατηγορουμένων αποδέχθηκε πως έδινε οδηγίες στο κατάστρωμα, ισχυριζόμενος όμως ότι το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

«Προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος του κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι».

Στο μεταξύ άλλη μία σορός μετανάστη από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, εντοπίστηκε από το Λιμενικό, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Πλέον, οι νεκροί ανέρχονται στους 82.

Τρεις ώρες πάλευε για τη ζωή του

Ένας από τους διασωθέντες, ο Μουχάμετ Χουσάρι, περιέγραψε την κατάσταση στο πλοίο αλλά και μετά που βυθίστηκε λέγοντας πως «ήμασταν 5 ημέρες στη θάλασσα. Το πλοίο είχε 2 πατώματα, ήταν τόσο γεμάτο, που ο ένας ήταν πάνω στον άλλο.

Κάτω κάτω ήταν οι γυναίκες και τα παιδιά. Έμεινα στο νερό 3 ώρες. Προσπάθησα να κολυμπήσω και με τη βοήθεια του θεού, τα κατάφερα. Κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να επιβιώσουν, ζήτησαν βοήθεια, αλλά κουράστηκαν και δεν άντεξαν. Δεν ξέρω πως νοιώθω σήμερα, δεν έχω το μυαλό μου αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω πώς να νιώσω».

To άρθρο Προσωρινά κρατούμενοι οι εννιά συλληφθέντες για το ναυάγιο στην Πύλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προσωρινά, Πύλο,prosorina, pylo