Προμηθέας – Περιστέρι: Στους Πατρινούς το Σούπερ Καπ! Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τον πρώτο τίτλο (video)

22:58 24/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Με ανατροπή στα τελευταία λεπτά ενός συγκλονιστικού αγώνα, ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε με 82-74 του Περιστερίου στον μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του.

Ο Προμηθέας ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά με κορυφαίο τον Αγκμπελέσε και τον Μίλερ να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο στο τέλος, έφερε… τούμπα το ματς και πανηγύρισε το πρώτο Σούπερ Καπ του ΕΣΑΚΕ.

Το παιχνίδι

Με τον Τέραν Πέτεγουεϊ να είναι “καυτός” στο πρώτο ημίχρονο με 3/4 τρίποντα,

η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου πήρε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, όμως τα πολλά λάθη της, διατήρησαν τον Προμηθέα κοντά στο σκορ.

Οι Πατρινοί βρήκαν πολλές δεύτερες ευκαιρίες από την κυριαρχία τους στα επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να αντισταθμίσουν την αστοχία τους από μακριά και να μείνουν σε “απόσταση βολής” στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το Περιστέρι παρέμεινε εύστοχο από τη γραμμή του τριπόντου, περιόρισε τα λάθη του και από το 48-49 στο 24΄ έτρεξε σερί 0-6, ξεφεύγοντας με +7 (48-55), μπαίνοντας με προβάδισμα στο τελευταίο μέρος του αγώνα.

Εκεί όμως, ο Προμηθέας «έδεσε» την άμυνά του και με ξεσπάσματα στην επίθεση ισορρόπησε το ματς. Οι Αχαιοί απάντησαν γρήγορα με σερί 7-0 για το… προσπέρασμα (67-65), κι ο Ίαν Μίλερ πέτυχε 9 σερί πόντους και το καλάθι του αγώνα για το 79-74 στο 39΄, που “υπέγραψε” το θρίαμβο της ομάδας του.

Τα στατιστικά των παικτών

Προμηθέας Πάτρας (Μάκης Γιατράς): Αγκμπελέσε 16, Λούντζης 9 (2), Αγραβάνης 5 (1), Γιαννόπουλος 7 (1), Μίλερ 17 (1), Τζέιμς 7 (1), Γκάρετ 15 (3), Χριστοδούλου 2, Φλόιντ 4.

Περιστέρι (Νίκος Παπανικολόπουλος): Γκάντι 14 (2), Σαλούστρος 2, Βασιλόπουλος, Τζόουνς 9, Γκρέι 13 (2), Άρλετζ 7, Σκορδίλης 5, Πέτεγουεϊ 13 (4), Μαυροκεφαλίδης 2, Αθηναίου 2, Καράμπελας 7 (1).

To άρθρο Προμηθέας – Περιστέρι: Στους Πατρινούς το Σούπερ Καπ! Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τον πρώτο τίτλο (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα