Προκριματικά Μουντιάλ: Το κρατικό κανάλι της Ισπανίας έγραψε με πεζά τα αρχικά του Κοσόβου

17:17 1/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Ισπανία δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα το Κόσοβο ως κράτος, έτσι στη χθεσινή (31/3) αναμέτρηση των δύο εθξνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, το κρατικό ισπανικό κανάλι έγραψε με πεζά αντί κεφαλαίων τα αρχικά του Κοσόβου.

Το διπλωματικό επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί μετά την κλήρωση που έφερε Κόσοβο και Ισπανία αντιμέτωπες στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, (οι Ισπανοί απειλούσαν να μην κατέβουν στα ματς) μπορεί να λύθηκε ως ένα βαθμό, αλλά όχι ολοκληρωτικά όπως φαίνεται.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν αντίπαλες χθες (31/3) το βράδυ στη χώρα της ιβηρικής, αλλά η

μετάδοση του TVE (Κρατικό κανάλι της Ισπανίας) είχε… ιδιαιτερότητες. Αφενός τα ρχικά του Κοσόβου στη μετάδοση εμφανίστηκαν με πεζά αντί κεφαλαίων όπως συνηθίζεται, ενώ η λέξη «Κόσοβο» δεν ακούστηκε από τον εκφωνητή ποτέ μόνη της.

Ειπώθηκαν χαρακτηριστικά οι φράσεις, «η ομάδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου», «ο εθνικός ύμνος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου» και ούτω καθ’εξής. Θυμίζουμε ότι πλην της Ισπανίας ούτε η Ελλάδα, ούτε η Γεωργία έχουν προβεί σε αναγνώριση παρά μόνο η Σουηδία από τον όμιλό μας, ενώ το θέμα απασχόλησε μέρς τώρα τα ισπανικά Μέσα, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των «φούριασ ρόχας» που αντιμετωπίζουν κράτος που δεν έχουν αναγνωρίσει.

To άρθρο Προκριματικά Μουντιάλ: Το κρατικό κανάλι της Ισπανίας έγραψε με πεζά τα αρχικά του Κοσόβου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα