Προχωρούν οι ενέργειες για την υδροδότηση του Νοσοκομείου Βόλου - Όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά

18:07 7/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου Βόλου λειτουργούν κανονικά και παράλληλα έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση του Νοσοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών, αναφέρει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, την ώρα που η Θεσσαλία μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, «λειτουργούν τα εργαστήρια, τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία, μάλιστα, εξυπηρετήθηκαν όχι μόνο νοσηλευόμενοι, αλλά και ασθενείς άλλων δομών».

Η καταστροφή του συστήματος υδροδότησης του Νοσοκομείου Βόλου προκλήθηκε από την νεροποντή που έπνιξε την πόλη -και ειδικότερα το νοσοκομείο- εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Ορμητικά νερά εισέβαλλαν στα υπόγεια του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στον χώρο όπου παρασκευάζονται τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των χημειοθεραπειών των καρκινοπαθών.

Για να εξακολουθήσει να λειτουργεί το νοσηλευτικό ίδρυμα, κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ώστε να μεταφέρει στο νοσοκομείο δεξαμενές νερού. Ωστόσο και αυτό το νερό δεν ήταν αρκετό για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ, «διανεμήθηκε νερό τόσο στους νοσηλευόμενους όσο και στο προσωπικό του Νοσοκομείου».

Παράλληλα, «έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση του Νοσοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά», καταλήγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

To άρθρο Προχωρούν οι ενέργειες για την υδροδότηση του Νοσοκομείου Βόλου - Όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα