Προανακριτική: Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής θα γνωμοδοτήσει για συγκεκριμένους μάρτυρες

13:28 10/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Με γνωμοδότηση από το  Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θα λυθεί η διελκυστίνδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το εάν μπορούν να κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί ως  ύποπτοι «συμμορίας» ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου στην Προανακριτική για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη

Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  αυτή είναι η λύση που προκρίνεται από την πλειοψηφία της Επιτροπή κατά την σημερινή συνεδρίασή της, ενώ και πάλι οξύτατη είναι η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγορεί την πλειοψηφία ότι κάνει επιλεκτική κλήτευση μαρτύρων απειλεί ότι εάν δεν κληθούν οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης θα αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική.

Στην σημερινή συνεδρίαση καταθέτει ο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, όπου σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε πως δεν τον ενόχλησε ποτέ στο έργο του  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση «Ρασπούτιν»,  ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και τους εισαγγελείς Ελένη Ράικου και Ευγενία Κυβέλου  εξαίρετους εισαγγελείς του δικαστικού σώματος.

Σε ερώτηση για την υπόθεση Σάμπυ Μιωνή και τις εισαγγελικές έρευνες που είχαν γίνει σχετικά με τον τρόπο μετάβασης εισαγγελέων στο εξωτερικό, ο κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης φέρεται να απάντησε πως αυτή  γίνεται μέσω eurojust ή εάν υπάρχει ομάδα εργασίας και γίνεται κατόπιν άδειας. Για τις έρευνες γνωρίζω πως ενημερώνεται πάντα ο εισαγγελέας τόνισε όμως πως οι διαδικασίες στο εξωτερικό είναι μυστικές και δεν πρέπει να συμμετέχουν δημοσιογράφοι.

Ο κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης, λέγεται πως ερωτήθηκε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα εάν επιτρέπεται να διεξάγονται δύο παράλληλες έρευνες από εισαγγελικά όργανα για την ίδια υπόθεση και τα ιδία πρόσωπα, και ο εισαγγελέας απάντησε πως  κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Με βάση αυτή την απάντησε ο κ. Σπύρος Λάππας φέρεται πως υποστήριξε ότι με το δεδομένο αυτό η Προανακριτική πρέπει να παύσει τη διερεύνηση των καταγγελιών Μιωνή είτε η αρμόδια Εισαγγελία.

To άρθρο Προανακριτική: Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής θα γνωμοδοτήσει για συγκεκριμένους μάρτυρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα