Προανακριτική: Την Δευτέρα καταθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας

13:30 11/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας που ενημέρωσε μέσω  του δικηγόρου του ότι η υγεία του βαίνει καλώς και επιθυμεί αμέσως μετά την  λήξη της καραντίνας που βρίσκεται να προσέλθει για να καταθέσει.

Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης κατέθεσε αίτημα και έγινε ομόφωνα δεκτό η Επιτροπή να αποστείλει επιστολή στην Τράπεζα

της Ελλάδας προκειμένου να ενημερώσει εάν  έγινε έλεγχος νομιμότητας στο έμβασμα των 3 εκατ. ευρώ  από τη CCC προς Χρήστο Καλογρίτσα για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών καθώς και το ανοίγμα των λογαριασμών  CCC – Καλογρίτσα. Να σημειώσουμε ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς έχει υποστηρίξει πως είχε γίνει έλεγχος νομιμότητας όλων των εγγυητικών που είχαν κατατεθεί στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η επιστολή που αποφασίστηκε να αποστείλει στην ΤτΕ η Επιτροπή έχει ως εξής: 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό. 

Αιτούμαστε

1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή  και ποια η τύχη του ελέγχου.

2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.

3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.  

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

Η προανακριτική επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να καλέσει  την Πέμπτη να καταθέσει ο διευθυντής του λογιστηρίου της CCC Αντώνης Λιανός και εάν χρειαστεί και δεύτερη ημέρα κατάθεσης για να ολοκληρώσει αυτή θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή, ώστε  την Δευτέρα να καταθέσει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας που θα έχει εξέλθει της καραντίνας στην οποία βρίσκεται επειδή είχε επαφή με κρούσμα covid.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Κελέτση σε περίπτωση νέου κολλήματος του Χρήστου Καλογρίτσα  τότε ο κατάλογος μαρτύρων είναι ανοικτός και μπορεί να κληθεί άλλος μάρτυρας που μπορεί να είναι και ο υιός του Καλογρίτσα. Ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως είμαστε μέσα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί των εργασιών της Προανακριτικής.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη σε παρέμβασή της σχολίασε την  απουσία του Χρήστου Καλογρίτσα λέγοντας πως οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης την οποία διερευνά η Επιτροπή μας, με βάση τον φάκελο αυτής, είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος & Υιός. Δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασίας. Αποτελεί στρεψοδικία που στόχο έχει μόνο «να σηκώσει σκόνη» για να καλυφθεί το αποδεδειγμένο πλέον φιάσκο. Υποστήριξε πως  είναι θεσμικός διασυρμός η καταχρηστική επίκληση της πανδημίας του κορωνοϊου από τον μάρτυρα, με την συμπαιγνία μάλιστα του ΕΟΔΥ, που καταλήγει σε γραφικοποίηση της διαδικασίας.
Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα. Ουσιαστικά δηλαδή τι μας λέτε σήμερα: «Δεν καταθέτει «ο μάρτυρας  του στέμματος» Καλογρίτσας, για λόγους που μόνο εσείς και ο ίδιος γνωρίζουν- και όλοι εμείς οι άλλοι και μαζί με μας το πανελλήνιο μπορούμε να φανταστούμε-  και καλείτε να καταθέσουν τρίτοι, άσχετοι, μάρτυρες « εξ ακοής».  Και κατέληξε «Πλέον δεν έχουμε χρεία μαρτύρων για ένα μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός: το φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης. Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν».

To άρθρο Προανακριτική: Την Δευτέρα καταθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Αναζητήσεις
χρηστος καλογριτσας
Τυχαία Θέματα