Προανακριτική: "Ποντάρει" στην κόντρα Σαμαρά - Χρυσοχοΐδη ο ΣΥΡΙΖΑ

07:22 21/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Την κόντρα που υπάρχει μέσα στην ΝΔ  ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσχοίδη και  τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το πώς χειρίζεται η ελληνική αστυνομία το θέμα των προστατευόμενων  μαρτύρων  επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας το αυτονόητο.

«Εάν η όλη διαδικασία ήταν  νόμιμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα είχε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες  εκτελώντας την απόφαση περί βίαιης προσαγωγής.»

“Σκοντάφτει
η απόφαση του Αρείου Πάγου”

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μάλιστα  ότι η γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου «ότι είναι νόμιμη η βίαιη προσαγωγή  των προστατευόμενων  μαρτύρων »  σκοντάφτει στον τρόπο που αυτή η απόφαση μπορεί να γίνει πράξη με νόμιμο τρόπο.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα το αρμόδιο τμήμα  Προστασίας Μαρτύρων της ΓΑΔΑ ζήτησε  γραπτές οδηγίες για την εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων από την ανακριτική επιτροπή της Βουλής  , που ερευνά το θέμα Παπαγγελόπουλου.

Ενοχλημένος ο Σαμαράς που δεν γινόταν βίαιη προσαγωγή

Οι πληροφορίες λένε ότι από την περασμένη Τετάρτη  και ενώ ο Αντ. Σαμαράς εμφανιζόταν ιδιαίτερα ενοχλημένος γιατί η αστυνομία δεν προχωρούσε στην βίαιη  προσαγωγή των   μαρτύρων τέθηκαν τα πρώτα ερωτήματα στην επιτροπή για το πώς μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία.

Χθες ωστόσο κατατέθηκαν  εγγράφως  μια σειρά από ερωτήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την όλη διαδικασία και την πρακτική εφαρμογή του νόμου , καθώς προφανώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμεί να γίνει μέρος του προβλήματος.

Τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στα ερωτήματα που υπάρχουν στο έγγραφο αυτό , είναι για παράδειγμα σε ποιόν εισαγγελέα πρέπει να απευθυνθούν οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν  την υπόθεση αυτή. Στον εισαγγελέα υπηρεσίας ή σε αυτόν που έδωσε το καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες.

Εάν στην διεύθυνση που έχε δώσει ο μάρτυρας δεν υπάρχει κανείς πως πρέπει να αντιδράσουν οι αστυνομικοί;

Με ποιόν τρόπο θα οδηγηθεί ο μάρτυρας στην επιτροπή για να καταθέσει ; Τον πάνε στην προανακριτική επιτροπή με το πραγματικό του όνομα ή με εκείνο που χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο;

Εάν κάποιος επικαλεστεί ασθένεια πως αντιδρούν οι αστυνομικοί ;

Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν την σημασία τους καθώς σύμφωνα με τον νόμο ο μοναδικός που μπορεί να άρει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων είναι ο εισαγγελέας που τους το έδωσε. Σε άλλη περίπτωση η πολιτεία θα έχει παραβιάσει τον νόμο και εκεί τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή.

To άρθρο Προανακριτική: "Ποντάρει" στην κόντρα Σαμαρά - Χρυσοχοΐδη ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα